USR, în pragul unui nou colaps. Fostul ministru Ciprian Teleman, cândva lider al organizației PLUS Ilfov, și-a anunțat demisia din partid

USR, în pragul unui nou colaps. Fostul ministru Ciprian Teleman, cândva lider al organizației PLUS Ilfov, și-a anunțat demisia din partid
Foto: Ciprian Teleman / Facebook

Apele nu s-au liniștit în USR nici după alegerile interne care amenințau să scindeze partidul iremediabil. Ciprian Teleman, fost ministru al Digitalizării în guvernul Cîțu, și-a anunțat sâmbătă demisia din formațiune, potrivit News.ro.

Ciprian Teleman demisionează din USR

Înainte de fuziune, Ciprian Teleman a condus organizația PLUS Ilfov.

„Dragi prieteni, vă doresc mult succes în planurile pe care le aveţi pentru România. Mulţumesc pentru gânduri, pentru critici şi pentru susţinere. Voi susţine în continuare, cu tot ce pot, orice proiect care are ca viziune modernizarea României”, a spus Ciprian Teleman într-un mesaj adresat membrilor USR.

N-au trecut nici 48 de ore de la momentul în care Ciprian Teleman postase pe Facebook o fotografie în care apare și Dacian Cioloș, cel care a demisionat din fruntea USR în ciuda victoriei de la alegerile interne și despre care se tot zvonește de ceva vreme că ar urma să părăsească formațiunea.

„Trei ani. Echipa de la Bruxelles este cel mai bun rezultat politic al USR PLUS. Pe locul al doilea al doilea este grupul de parlamentari. Calitatea activităţii parlamentare a crescut datorită colegilor noştri. Ambele rezultate au venit din calitatea intrinsecă a oamenilor, fără vreo influenţă determinantă din partea forului de conducere a USR. E un ideal al leadershipului, să devii inutil”, scria Ciprian Teleman în descrierea care a însoțit fotografia respectivă.

USR, în pragul unui nou colaps. Dacian Cioloș ar urma să anunțe un nou proiect politic

Surse apropiate de Dacian Cioloș au spus pentru News.ro că europarlamentarul ar urma să anunțe chiar săptămâna viitoare un nou proiect politic și că acesta ar putea fi urmat de cel mult 10 parlamentari USR și de patru eurodeputați.

Europarlamentarul USR Dacian Cioloş va anunţa un nou proiect politic săptămâna viitoare, au declarat pentru News.ro surse apropiate fostului lider USR, precizând că acesta va fi urmat de maximum 10 parlamentari USR şi de patru eurodeputaţi. Printre aceștia se numără Andrei Lupu, care de altfel a şi anunţat public că ia în calcul plecarea din USR, Lorant Sas, Alin Prunean şi Cosmin Poteraş. În schimb, Anca Dragu ar fi deocamdată indecisă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:58 - Laurențiu Reghecampf și-a triplat salariu. Câți bani va încasa celebrul antrenor, după despărțirea cu Universitatea Craiova
08:29 - Un nou punct de trecere a frontierei cu România, instituit în Republica Moldova
08:12 - Explozii în centrul Kievului. Medicii și salvatorii s-au deplasat la fața locului
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)