USR nu vrea alegeri anticipate. Mesajul lui Dacian Cioloș, despre o eventuală revenire la guvernare, alături de PNL și UDMR

USR nu vrea alegeri anticipate. Mesajul lui Dacian Cioloș, despre o eventuală revenire la guvernare, alături de PNL și UDMR
Dacian Cioloș, în platoul B1 TV, septembrie 2021

USR vrea să revină la guvernare. Dacian Cioloș a declarat că încă nu se gândește la organizarea alegerilor anticipate.

„USR nu susține un guvern minoritar, pentru că este posibilă construirea unei majorități în Parlament. Asta e soluția. Nu e nevoie să ajungem la anticipate. Dacă este voință, se poate ajunge la formarea unui guvern”, a declarat Cioloș, marți seara, într-o conferință de presă.

Mesajul lui Dacian Cioloș pentru PNL

Dacian Cioloș a amintit că USR a îngropat securea războiului.

„Ministrul Voiculescu a fost aruncat din guvern și cu toate acestea, noi am rămas. Lucrurile din trecut ar trebui să le considerăm subiect închis și să vedem cum construim zilele următoare un proiect în care să credem toate cele trei partide care au fost în coaliție.

Eu cred că împreună putem găsi soluții pentru a reface coaliția, pentru a avea un guvern”, a mai transmis Cioloș.

USR încă mai speră să revină la guvernare. Care ar fi prioritățile

Dacă va reveni la guvernare, USR va avea priorități clare, discutate deja cu PNL, susține Cioloș.

„Refacerea coalitiei ar avea în centru o înțelegere pe proiecte prioritare, măsuri pe care să le luăm împreună. Restul lucrurilor pot fi discutate: criza pandemică, criza energiei și reformele din PNRR. Ar trebui să discutăm și liniile bugetului de anul viitor. Acestea ar trebui să fie punctele de plecare”, a mai punctat Cioloș.