Valuri de amenințări cu moartea și îndemnuri la violență pe rețelele sociale, după percheziția de la reședința lui Donald Trump. Directorul FBI: Sunt deplorabile și periculoase

Valuri de amenințări cu moartea și îndemnuri la violență pe rețelele sociale, după percheziția de la reședința lui Donald Trump. Directorul FBI: Sunt deplorabile și periculoase
Directorul FBI, Christopher Wray. Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Rod Lamkey - CNP

Directorul FBI, Christopher Wray, a condamnat amenințările cu moartea care au fost lansate pe rețelele sociale împotriva sa și a altor ofițeri din zona de aplicare a legii le-au primit după percheziția fără precedent de la reședința fostului președinte Donald Trump din Florida.

Directorul FBI condamnă amenințările drept „deplorabile și periculoase”

FBI a efectuat „un raid” luni la reședința lui Donald Trump de la Mar-a-Lago, Florida, însă acțiunea agenților federali a stârnit reacții diverse. În multe dintre postările de pe rețelele sociale, oamenii au criticat evenimentul și au acuzat agenția că este politizată. Au existat și îndemnuri la violență împotriva lui Wray, la o revoltă masivă sau chiar la un război civil, potrivit Fox News.

Christopher Wray spune că este „îngrijorat mereu” de amenințările care vizează structurile de aplicare a legii și că violența împotriva acestor instituții „nu este răspunsul, indiferent de cât de supărat ești”.

Directorul FBI consideră că aceste amenințări sunt „deplorabile și periculoase”.

Oficialul a refuzat să ofere și alte detalii sau să răspundă la întrebările legate de orele pe care le-au petrecut agenții FBI percheziționând reședința fostului președinte american, o premieră în istoria SUA.

Începând de luni, pe rețelele sociale Twitter, Gab și Truth au fost văzute valuri de mesaje care îndeamnă la violență în toată țara. Autoritățile care monitorizează aceste postări au remarcat o creștere semnificativă a numărului de amenințări cu moartea care îi vizează pe procurorul general Merrick Garland, Wray și alți agenți FBI, spun sursele Fox News.

„E nevoie doar de un telefon. Și se vor înarma milioane și vor lua înapoi această țară. Se va încheia în mai puțin de două săptămâni”, spune un utilizator pe Gab.

„Să-i dăm drumul! Acest regim ilegitim, neales, au întrecut măsura cu raidul lor GESTAPO”, a spus un alt utilizator.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
21:34 - Rareș Bogdan, despre aderarea la Schengen: Mi s-a spus că în cazul Finlandei lucrurile sunt complet schimbate / Nu cred că premierul Olandei mai are vreun motiv să se opună. Ar fi o jignire pentru poporul român (VIDEO)
21:14 - Revolta lui Aurel Pădureanu după moartea actorului Alexandru Arșinel: „Omul acesta trebuia să fie îngropat cu onoruri militare. Să le fie rușine!”
20:58 - Tragedie ca într-un thriller polițist la Cernăuți: un pedofil a ucis o polițistă de doar 22 ani care l-a surprins arătându-și organele genitale în apropierea unei școli. La două zile, criminalul a fost prins și, ulterior, declarat mort de colegii tinerei
20:58 - 4 avioane de vânătoare rusești au intrat în spațiul aerian al Poloniei și în cel al Suediei
20:35 - Cristian Tudor Popescu, despre „bășina nucleară, violatorul impotent și porumbeii păcii”. Comentariul incisiv al gazetarului
20:32 - Cântăreața Jo și-a făcut prima operație estetică la 28 de ani: „Sunt mega încântată de rezultat / Nu mi se pare greșit să facem schimbări” (FOTO)
20:09 - Cătălin Drulă critică dur PSD și PNL: Acuzații reciproce despre care are infractorii mai mari. Acesta este falimentul moral deplin al proiectului deplin al proiectului Iohannis – România Anormală
20:00 - Un notoriu mercenar rus, veteran din Transnistria, a fost lichidat de ucraineni în contraofensiva din Herson
19:55 - Află la ce folosește buzunarul mic al blugilor și capsele acestora
19:53 - Eduard Hellvig (SRI): Marele câștig al acestui mandat a fost separarea de politică, absolut normală într-o societate democratică