Victor Ponta, despre criza Blue Air: Problema este că se știa de luni de zile. În acest moment, Guvernul are o singură funcție – împarte funcții. Slavă Domnului că nu sunt cinci partide la guvernare! (VIDEO)

Victor Ponta, despre criza Blue Air: Problema este că se știa de luni de zile. În acest moment, Guvernul are o singură funcție – împarte funcții. Slavă Domnului că nu sunt cinci partide la guvernare! (VIDEO)
Sursa Foto: Inquam Photos / George Călin

Victor Ponta a sugerat că statul român nu a luat nicio măsură ca să împiedice criza zborurilor anulate de la Blue Air, cu toate că se știa „de luni de zile” despre situația companiei aeriene. „În acest moment, Guvernul are o singură funcție, una singură, și anume împarte funcții”, a declarat ironic fostul premier, miercuri, pe B1 TV, la „Sub semnul întrebării” cu Robert Turcescu.

Victor Ponta, pe B1 TV, despre criza Blue Air și actualul guvern

„Toată lumea are datorii, să fie foarte clar. CEO de la Wizz a dat interviu în Gazeta de Cluj, dacă nu mă înșel, și a zis, `nu e normal că Blue Air și TAROM sunt ajutate de statul român`, păi nu, dar vezi că tu ești ajutat de statul maghiar, de statul maghiar e în regulă să fii ajutat… bun, nu vorbesc de Air France sau Lufthansa, care iau miliarde de la statele lor”, a declarat fostul premier.

„Problema este că se știa de chestia asta de luni de zile și ne-am trezit într-o zi, `băi, ce facem, trimitem TAROM după ei`, stai că nu e vorba de Afganistan, unde avem 100 de oameni, e vorba de mii de oameni din diaspora, diaspora aia care a luptat să scape de „puie monta”, să vină dreapta să rezolve lucrurile, și acum merge pe jos diaspora”, a continuat el.

Întrebat dacă încă îl „mai doare” acel episod, Victor Ponta a adăugat: „Nu, râd de ei, recunosc. Eu zbor foarte des cu Blue Air, cu Wizz, și vine lumea la mine și zice, `domnule Ponta, ce se întâmplă?`, și eu zic, `ce se întâmplă, eu dacă vreți îmi dau demisia, dar nu cred că vă mai ajută`”.

Victor Ponta a criticat dur actuala guvernare.

„Să nu te superi pe mine și sigur că o să zici că așa era, dar nu era așa. În acest moment, Guvernul și statul român are o singură funcție, una singură, și anume împarte funcții, împarte funcții cu salarii, cu secretară, cu angajat, cu aghiotant, cu nu știu ce. Acum sincer tu simți că, domne`, plătesc taxe și se ocupă să mă ajute cu energia? Nu. Îmi fac șoșeselele bune? Nu. Îmi fac aeroportul bun (…)? Nu. Băi, nu știu, e poliție pe stradă și nu îmi dă nimeni în cap? Nu. Și atunci care e rolul statului în acest moment? Împarte funcții că am azi trei partide, slavă Domnului că nu sunt cinci sau șapte! Atât!”, a mai spus fostul prim-ministru.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)