Victor Ponta: USR e cea mai distructivă forţă în acest moment (VIDEO)

Victor Ponta: USR e cea mai distructivă forţă în acest moment (VIDEO)
Foto: Victor Ponta / Facebook

Victor Ponta a declarat, la congresul de fuziune Pro România – ALDE, că noua echipă nu va face blaturi cu PSD, PNL sau USR. Despre Uniunea Salvați România, fost premier a susținut că este „cea mai distructivă forţă în acest moment”. El le-a reproșat USR-iștilor că mereu sunt contra, dar nu vin niciodată cu soluții alternative. Despre PNL și PSD, Ponta a spus că reprezință aceeași oferă „și avem dezastrul în care am ajuns”.

Victor Ponta: USR e cea mai distructivă forţă care candidează la alegerile parlamentare

Duminică a avut loc congresul în care a fost validată fuziunea dintre Pro România și ALDE. În cadrul evenimentului, care s-a desfășurat online, Victor Ponta a explicat de ce crede el că formațiunea reprezintă o alternativă.

„Până pe 6 decembrie (data alegerilor parlamentare) vom promova o echipă unită Pro România – ALDE. Noi nu facem blaturi cu PSD, cu PNL și cu USR nici atât. USR, în opinia mea, e cea mai distructivă forţă în acest moment. Ei sunt cea mai distructivă forţă care candidează la alegeri. Noi suntem partidul pro, ei sunt partidul contra. Cred că putem defini așa: există partidul pro şi partidul contra şi există PNL şi PSD care sunt aceeaşi ofertă pentru oameni şi avem dezastrul în care am ajuns”, a declarat Victor Ponta, în cadrul congresului.

Victor Ponta: USR e cea mai distructivă forţă în acest moment

Fostul premier a mai spus că Pro România are oameni care au guvernat bine țara și „care pot să o scoată din nou din criză, aşa cum au făcut şi în alte dăţi”.

„Sunt absolut convins că împreună suntem mai puternici şi că putem pe 6 decembrie (…) obţine un rezultat cel puţin egal cu cel obţinut la prezidenţiale anul trecut. (…) Pe 6 decembrie, câştigăm împreună sau pierdem împreună”, a continuat el.

Ponta a mai declarat că Pro România și ALDE ar fi obținut mai multe voturi la alegerile locale dacă ar fi candidat împreună. „Sigur, împreună am fi luat mult mai multe voturi, dar şi separat am fi luat mai mult dacă eram mai bine organizaţi, dacă aveam oameni mai de încredere în secţiile de votare, dacă nu îi lăsam pe PSD şi PNL să ne fure voturile. Aceste învăţăminte de la locale sunt esenţiale pentru 6 decembrie”, a mai precizat el.

Delegaţii la congresul Pro România – ALDE au votat fuziunea celor două partide cu o largă majoritate.

Programul de guvernare al Pro România. Promisiunile lui Victor Ponta

Tot în cadrul congresului a fost supus votului și programul de guvernare al Pro România. Într-un discurs, Victor Ponta a enunțat o parte din promisiunile pe care, susține el, Pro România le va duce la îndeplinire chiar din prima zi după ce va ajunge la guvernare.

Printre acestea a enumerat: venitul minim de criză, ajutorul pentru firme, redeschiderea școlilor, testarea gratuită a populației.

„Nu suntem de acord nici cu închiderea României, nici cu închiderea şcolilor nici cu panica pe care o vedem în fiecare zi, aşa cum nu am fost niciodată de acord că nu există coronavirus”, a mai declarat Victor Ponta, duminică, la congresul de fuziune Pro România – ALDE.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo