Virgil Guran (PNL): Îl susținem în continuare pe Florin Cîțu ca prim-ministru, nu se pune problema să fie înlăturat (VIDEO)

Virgil Guran (PNL): Îl susținem în continuare pe Florin Cîțu ca prim-ministru, nu se pune problema să fie înlăturat (VIDEO)
foto: Facebook @ Guran Virgil

Senatorul Virgil Guran, vicepreședinte al PNL, a precizat miercuri seară, pe B1 TV, că liberalii îl susțin în continuare pe Florin Cîțu pentru funcția de prim-ministru. „Nu se pune problema să fie înlăturat”, a declarat parlamentarul, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat, în contextul în care USR-PLUS a anunțat că nu îl mai susține pe premier, în replică la demiterea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

PNL îl susține în continuare pe Florin Cîțu ca prim-ministru, a precizat senatorul Virgil Guran, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat

Întrebat dacă există varianta să fie înlăturat Florin Cîțu din funcția de premier, în urma revendicării făcute de USR-PLUS, vicepreședintele PNL a declarat: „Nu, nu există această variantă. Florin Cîțu are susținerea partidului. Nu începem acum să facem un fel de troc din ceea ce s-a întâmplat. A fost decizia lui Florin Cîțu, în prerogativele lui de prim-ministru a avut această posibilitate. A fost și, după părerea mea, o spun foarte sincer, acea gafă cu ordinul dat peste noapte să intre jumătate din țară în carantină, fără să se consulte cu premierul. Lumea știe foarte clar, e o problemă sensibilă, există mișcări de stradă împotriva unor astfel de măsuri și totul trebuie calculat și judecat, să ținem țara în echilibru, așa că vă spun, nu se pune problema să fie înlăturat Florin Cîțu, are susținerea partidului. Noi îl susținem în continuare ca prim-ministru”.

Întrebat dacă se poate spune că Florin Cîțu „a vulnerabilizat” PNL atunci când l-a demis pe Vlad Voiculescu, Virgil Guran a afirmat: „Nu neapărat că a vulnerabilizat – eu vă spun, am și afirmat și zilele trecute în ieșirile mele publice, că în mod normal trebuie discutat cu USR această mișcare și trebuie de comun acord cu USR, și așa este, în coaliție de regulă se întâmplă așa, dar cred eu că gestul acesta cu ordinul, fără să se discute, l-a pus pe premier în situația de a trebuit să ia până la urmă niște măsuri”.

Despre ordinul adoptat de Ministerul Sănătății fără consultare premierului, Virgil Guran susține: „Ordinul acesta, dacă verificăm un pic în teritoriu, cred că foarte, foarte multe localități intrau în carantină, ceea ce bloca într-un fel în măsură mult mai mare”.

„Avem Ministerul Sănătății, dar avem un prim-ministru și să fie foarte clar, într-o guvernare primul-ministru are ultimul cuvânt în ce se întâmplă și trebuie să fie informat. Dacă fiecare ministru începe să vină cu câte un ordin, înseamnă că nu mai știm ce se întâmplă în țară, fiecare are guvernul lui. (…) Una este când dai un ordin de ministru să înființezi trei puncte de vaccinare, și alta este când dai un ordin să intre în carantină jumătate din localitățile din țară”, a adăugat Virgil Guran.

Referitor la faptul că ordinul respectiv, prin modificarea parametrilor, ar fi creat mai degrabă premisele pentru intrarea în carantină a mai multor localități, nu neapărat că le-ar fi plasat automat în carantină, senatorul PNL Virgil Guran a explicat: „Corect, corect, dar credeți-mă că astea se discută într-un comitet pentru situații de urgență, premierul conduce acest comitet pentru situații de urgență. Fiecare dintre noi care am lucrat undeva știm foarte bine că există o ierarhie și un sistem. Dacă nu respectăm un sistem și o ierarhie, credeți-mă că trecem la anarhie”.