Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)

Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Vlad Voiculescu, vicepreședinte USR PLUS, a declarat că singura coaliție posibilă pentru partidul premierului desemnat este cea cu PNL și UDMR. „Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de mâine, atunci probabil că vom vedea un guvern USR PLUS prezentat în Parlament, vom vedea dacă va avea susținere sau nu”, a punctat fostul ministru, sâmbătă seară, pe B1 TV, la „Special B1” cu Nadia Ciurlin.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Vlad Voiculescu, pe B1 TV: Nu vedem o altă posibilitate de coaliție în România, alta decât PNL-USR-UDMR

„Lucrurile nu stau foarte diferit de ceea ce se știe public, și anume declarațiile de ieri (vineri, n.r.) ale lui Dacian Cioloș. Cred că au fost relativ clare. Pentru noi, varianta de lucru este aceea că avem un premier desemnat de către Președintele României, premierul desemnat încearcă să găsească o majoritate în Parlament. Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS este în mod evident aceea cu PNL și UDMR. Poziția noastră nu s-a schimbat, nu s-a schimbat din data de 6 decembrie până astăzi, de la data alegerilor. Am fost consecvenți și suntem în continuare exact pe aceeași poziție. Ceea ce am reproșat în Guvernul demis al domnului Cîțu au fost mai degrabă chestiuni care țin de persoana dumnealui și de o echipă mică din jurul dânsului. Asta nu înseamnă că până astăzi, repet, vedem o altă posibilitate de coaliție în România, alta decât PNL-USR-UDMR”, a afirmat Vlad Voiculescu.

Întrebat dacă se mai pune problema de coaliție în acest moment, având în vedere că PNL a transmis vineri un semnal clar că îl susține în continuare pe Florin Cîțu pentru funcția de prim-ministru, vicepreședintele USR PLUS a spus: „Îi așteptăm să se întoarcă dacă își doresc. Dacă nu, și acesta este un mesaj clar, dacă nu vor face nimic la nivelul acțiunii dincolo de ceea au declarat la un moment sau altul, atunci înseamnă o confirmare a ceea ce am văzut deja cu câteva zile în urmă, atunci când partidele politice au mers la Cotroceni cu propuneri de asumare a guvernării și cu propuneri de premier. USR PLUS este singurul partid care a venit cu o propunere de premier. Am înțeles atunci că PNL nu vrea să își asume guvernarea, alt mesaj nu văd care ar fi putut să fie, și înțelegem că poziția aceasta, cel puțin la nivelul declarațiilor, și-au păstrat-o până astăzi. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de mâine, atunci probabil că vom vedea un guvern USR PLUS prezentat în Parlament, vom vedea dacă va avea susținere sau nu”.

Întrebat dacă el va fi propus să preia Ministerul Sănătății, acolo de unde a fost demis în aprilie, el a adăugat: „Veți vedea lista de miniștri mâine. Este o listă provizorie pe care o avem și pe care o vom propune doar în măsura în care nu vor exista negocieri cu PNL și UDMR”.

Ultima oră
18:16 - Florin Roman (PNL), reacție la controversele privind lucrarea din CV-ul său: Eu n-am ajuns ministru la beletristică. Sunt cu conștiința împăcată. Când ajungi ministru, sunt și lucruri bune și lucruri mai puțin bune (VIDEO)
18:07 - Alexandru Rafila, despre măsurile din noaptea de Revelion: Vă daţi seama că nu vor fi unele stupide care să facă imposibilă, de exemplu, întoarcerea la timp acasă (VIDEO)
17:44 - Prognoza meteo pentru săptămâna 6-12 decembrie 2021. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion (VIDEO)
17:43 - Dorel din Panciu a pus un brad uriaș de Crăciun fix în mijlocul intersecției. Mașinile au circulat printre crengi (VIDEO)
17:23 - Antrenorul unei echipe din Egipt a murit după ce s-a bucurat la un gol marcat în prelungiri de jucătorii săi
17:02 - Sorin Grindeanu: Ruptura de Liviu Dragnea a apărut când mi-am asumat aproape în mod personal să dau OUG 14 / Reacția liderului social-democrat la acuzația că a fost acasă la Klaus Iohannis
16:43 - Femeia cu cele mai mari buze din lume se pregătește de o nouă intervenție estetică. Uite ce rezultate își dorește să obțină
16:38 - Alexandru Rafila: Nu se pune problema utilizării certificatului verde la slujbe. Asta nu înseamnă că nu ne dorim sprijin din partea bisericilor în respectarea măsurilor anti-COVID (VIDEO)
16:20 - Vaslui: Un bătrân și-a ucis soția și fiul, apoi a plecat cu mașina și a făcut accident
16:07 - Persoanele care intră în România de Sărbători, obligate să completeze Formularul de Localizare a Pasagerului