Anunț ciudat al lui Hamilton privind șansele de a deveni campion mondial al Formula 1

Anunț ciudat al lui Hamilton privind șansele de a deveni campion mondial al Formula 1
Lewis Hamilton (Mercedes) și Max Verstappen (Red Bull Racing) erau la egalitate de puncte înaintea cursei de la Abu Dhabi, finala sezonului de F1. Foto: Hepta.ro / Bestimage / Dppi / Panoramic / Bestimage

Septuplul campion mondial de Formula 1, Lewis Hamilton, a declarat miercuri că nu e „sfârșitul lumii” dacă nu va reuși să câștige o cursă în acest sezon.

Nu e sfârșitul lumii dar vrea măcar locul doi

Britanicul s-a luptat tot anul cu Mercedes-ul său și înaintea cursei de duminică seara din Singapore a fost scos din cursa pentru un nou titlu mondial, Max Verstappen de la Red Bull fiind pe punctul de a-și păstra coroana.

Sezonul trecut cei doi au luptat umăr la umăr pentru titlu în ultima cursă, iar Hamilton și Mercedes încă nu au câștigat steag în carouri în acest sezon.

„Nu mi se pare un regres. Simt că anul acesta a fost un an în care m-am dezvoltat. A fost o experiență bună pentru toți”, a declarat Hamilton reporterilor la Kuala Lumpur. „Mai sunt șase curse (rămase), așa că sunt șase oportunități și vom încerca să obținem o victorie, dar dacă nu ne descurcăm, nu cred că este sfârșitul lumii.

Jucătorul de 37 de ani a spus că acesta este „unul dintre cele mai dificile sezoane” din cariera sa din cauză că s-a luptat cu o mașină care a suferit de porpoising – sărituri la viteză mare. „Obiectivul nostru este un loc doi. Să sperăm că, în următoarele șase curse, ne vom descurca bine”, a spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe