Arena Națională va găzdui un super-duel din optimile Champions League. Despre ce partidă este vorba

Arena Națională va găzdui un super-duel din optimile Champions League. Despre ce partidă este vorba
foto: Hepta.ro / Zuma Press / Rafael Henrique

Partida tur dintre Atletico Madrid și Chelsea Londra se va desfășura pe Arena Națională din București, marți, 23 februarie, de la ora 22, și se va disputa fără spectatori. Meciul a fost mutat pe cel mai mare stadion din România, ca urmare a restricțiilor impuse delegației din Marea Britanie pe teritoriul Spaniei, a precizat Federația Română de Fotbal.

Atletico Madrid vs Chelsea din optimile UEFA Champions League, pe Arena Națională din Capitala României

„Ca urmare a restricțiilor impuse delegației din Marea Britanie pe teritoriul Spaniei, gazdele jocului Atletico Madrid – Chelsea împreună cu UEFA au decis, cu aprobarea autorităților din țara noastră și cu sprijinul FRF, ca partida să fie mutată pe Arena Națională din București. Meciul din manșa tur a optimilor Ligii Campionilor este programat marți, 23 februarie 2021, de la ora 22:00, șise va disputa fără spectatori”, a anunțat FRF, printr-un comunicat de presă.

Mutarea vine în contextul în care Arena Națională este deja inclusă în circuitul Campionatului European de fotbal din această vară, turneu final în cadrul căruia va găzdui patru partide.

„Arena Națională, 54.000 de locuri, a fost selectată pentru a găzdui acest joc fiind deja inclusă în circuitul UEFA EURO 2020 care va începe peste 4 luni. Pe acest stadion se vor disputa patru partide de la EURO, trei din grupa C și o optime de finală. De asemenea, Arena va găzdui jocuri la Campionatul European U21 din 2023. În 2012, pe stadionul din Capitală a fost organizată finala Europa League, câștigată de Atletico Madrid în fața lui Athletic Bilbao.La Arena Națională a fost deja formată echipa de organizare «EURO 2020 la București»care, împreună cu departamentul Evenimente FRF, va sprijini UEFA pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a evenimentului din Liga Campionilor”, a mai precizat FRF.

Arena Națională va găzdui 4 meciuri de la EURO, dar naționala României a ratat calificarea la turneul final din această vară

Deși Arena Națională va găzdui patru meciuri de la EURO, România nu va fi reprezentată în cadrul turneului final. Selecționata națională de fotbal a ratat prezența la European, după ce a pierdut barajul cu Islanda, în toamna anului 2020. „Tricolorii” au fost învinși de islandezi, 2-1, în deplasare, și se pregătesc de o grupă relativ complicată pentru calificarea la Cupa Mondială din 2022.

La tragerea la sorți, România a făcut parte din urna a doua valorică. Astfel, naționala a ajuns într-o grupă din care mai fac parte Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein. Dacă rolul de favorită la calificare îl are în mod evident campioana mondială din 2014, locul al doilea va fi cel mai probabil disputat de „tricolori” și de selecționata care i-a împiedicat să se califice la EURO din această vară, Islanda.