Asta da condiție! Ce măsură va lua președintele FR Handbal în cazul juniorilor

Asta da condiție! Ce măsură va lua președintele FR Handbal în cazul juniorilor
Sursa foto: Constantin Din/Facebook

Constantin Din, președintele Federației Române de Handbal, a luat o măsură fără precedent, declarând că îi va accepta pe juniori la loturile naționale ținând cont de o condiție decisivă: să se prezinte la convocare cu carnetul de note, scrie prosport.ro.

Constantin Din este convins că performanțele sportive trebuie să fie susținute de performanțele la învățătură, așa că notele obținute la școală vor conta în momentul convocării la loturile naționale. Astfel, șeful de la FRH este decis să ia o măsură inedită în privința sportivilor juniori sau a celora care evoluează la loturile naționale sub 19 ani.

La lot doar cu carnetele de note

Constantin Din a declarat că îi va accepta pe juniori la lot doar dacă vor avea în posesia lor și carnetele de note, pentru a putea să justifice rezultatele la învățătură, pe care le consideră esențiale în viața unui sportiv.

„Eu consider că sportivii care ajung să joace la nivel național de la aceste vârste trebuie să aibă și o bună pregătire școlară. Tocmai de aceea vreau ca toți cei care vor fi selecționați în loturile României, la acest nivel de vârstă să prezinte la federație și situația școlară.

Dacă la materiile de bază vor avea note sub 8, indiferent cât de talentat ar fi acel sportiv, nu va putea fi selecționat. Handbalul este un sport al inteligenței. De aceea consider că situația școlară este foarte importantă”, a precizat Constantin Din pentru sursa citată anterior.

„Unul dintre programele extrem de importante pe care le voi dezvolta în calitate de președinte al FRH este programul carierei duale: mentorat și pregătire în handbal, cât și dezvoltare personală.

Juniorii vor avea acces la consiliere în educație cât și la întâlniri periodice cu reprezentanți din lumea business-ului românesc”, a adăugat acesta.

Urmăriți B1TV.ro și pe