Atleta care a declanșat scandalul ce a dus la eliminarea Rusiei de la Jocurile Olimpide de la Rio rupe tăcerea: Yuliya Stepanova susține că se teme pentru viața sa (VIDEO)

Atleta care a declanșat scandalul ce a dus la eliminarea Rusiei de la Jocurile Olimpide de la Rio rupe tăcerea: Yuliya Stepanova susține că se teme pentru viața sa (VIDEO)
Foto: athleticsweekly.com

Atleta care a costat participarea delegaţiei ruse la Jocurile Olimpice rupe tăcerea. Yuliya Stepanova, cea care a declanșat scandalul legat de programul de dopaj sistematic din atletismul rus, susține că se teme acum pentru viața sa, informează B1 TV.

Viaţa s-a schimbat pentru Yuliya în momentul în care l-a cunoscut pe Vitaly Stepanov, cel care avea ulterior să îi devină soţ. Bărbatul lucra la agenţia naţională anti-doping şi după ce a aflat adevărul despre programul de dopaj în care era implicată şi aleasa inimii lui, a convins-o ca împreună să spună povestea cutremurătoare. Yuliya a subliniat că toţi atleţii se dopau şi toată lumea ştia asta, dar antrenorii şi medicii ţineau adevărul ascuns.

Atleta care a declanșat scandalul ce a dus la eliminarea Rusiei de la Jocurile Olimpide de la Rio rupe tăcerea: Yuliya Stepanova susține că se teme pentru viața sa

#DIRECT_ONE_j6gla0#

Dacă întâmpinaţi probleme pe Google Chrome cu vizionarea materialelor VIDEO, daţi CLICK pe linkul acesta şi vedeţi ce paşi trebuie să urmaţi pentru a remedia problema!

Împreună cu soţul ei, Yuliya a scris mai multe scrisori către Agenţia Mondială Anti-Doping în care au descris ce se întâmpla în Rusia fără a primi răspunsuri.

Văzând acestea, atleta a decis să înregistreze în secret discuţiile pe care le avea cu alţi atleţi, antrenori şi medici, înregistrări ce au fost apoi făcute publice într-un documentar german. Acestea au deschis poarta către imensul scandal de dopaj ce a culminat cu excluderea atleţilor din delegaţia Rusiei de la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016.

După ce Stepanova şi-a ispăşit pedeapsa, Comitetul Olimpic Internaţional a decis să îi ofere acesteia dreptul de acum încolo de a participa la competiţiile atletice sub egida sa. Atleta continuă acum antrenamentele în Statele Unite, ţară unde a obţinut azil. Cu toate acestea, Yuliya şi soţul ei se tem constant că ar putea fi victime ale unui atac în orice moment.

Urmăriți B1TV.ro și pe