Barcelonei îi e frică de Lucescu! Guardiola: "Nu vreau să picăm cu Şahtior"

Barcelonei îi e frică de Lucescu! Guardiola: "Nu vreau să picăm cu Şahtior"

Odată stabilite primele echipe calificate în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, se fac deja calcule despre posibilele dueluri din cea mai tare competiţie fotbalistică din Europa.

Antrenorul Barcelonei, Josep Guardiola, cea mai spectaculoasă echipă a momentului, a declarat că îi e indiferent cu cine va juca în sferturi, cu o singură excepţie: echipa antrenată de Mircea Lucescu!

Nu vreau să picăm cu Şahtior, cunosc această echipă, nu îmi place de loc”, a declarat Guardiola imediat după ce Barcelona a eliminate-o pe Arsenal din Liga Campionilor.

Şahtior şi Barcelona s-au mai întâlnit în competiţiile oficiale, de fiecare dată meciurile fiind extreme de disputate. În Supercupa Europei, Mircea Lucescu a reuşit să ţină în şah echipa Barcelonei mai ceva ca Mourinho, catalanii impunându-se atunci greu, în ultimele minute ale prelungirilor.

Antrenorul român a declarat recent că Guardiola este cel mai bun tehnician al momentului, chiar dacă Mourinho e primul atunci când se urmăreşte doar rezultatul. Tot Lucescu a mai spus că nu se teme de Barcelona, Şahtior fiind o echipă capabilă să bată pe oricine la ora actuală.

Barcelona s-a calificat în sferturile Ligii Campionilor cu emoţii, după ce a pierdut cu 2-1 meciul tur cu Arsenal, dar a câştigat cu 3-1 acasă. Şahtior Doneţk s-a calificat în sferturi obţinând două victorii categorice împotriva Romei, 3-2 în deplasare şi 3-0 acasă.