Bianca Andreescu renunță la tenis pentru o perioadă. Sănătatea devine prioritatea jucătoarei

Bianca Andreescu renunță la tenis pentru o perioadă. Sănătatea devine prioritatea jucătoarei

Bianca Andreescu, jucătoarea de tenis româncă, stabilită în Canada,a anunţat, marţi, că va lua o pauză și că nu va mai participa la nici un turneu în 2020. Sportiva a decis să se ocupe mai mult de sănătate și a promis că după această perioadă va reveni în forță.

„Am ajuns la decizia dificilă de a nu participa la turneele pe zgură de anul acesta şi nici la celelalte din acest sezon, pentru a mă concentra asupra sănătăţii mele şi antrenamentelor. Pe cât de greu a fost să ajung la această concluzie, pe atât de mult aştept cu nerăbdare în 2021, inclusiv Jocurile Olimpice; vreau să folosesc acest timp pentru a mă concentra asupra jocului meu, astfel încât să mă pot întoarce mai puternică şi mai bună ca niciodată”, a scris ea, într-o postare pe Twitter.

Tenismenas-a accidentat la genunchiul stâng la Turneul Campioanelor din octombrie 2019, care a împiedicat-o să mai facă performanță.

Bianca Andreescu, sportiva anului 2019 în Canada

Tânăra româncăa fost desemnată cea mai bună sportivă a anului 2019, în Canada, o premieră, în condițiile în care niciun jucător de tenis nu a mai câștigat acest premiu, până acum.

„Sunt foarte recunoscătoare pentru acest trofeu. Nu mă aşteptam să fiu primul sportiv din lumea tenisului care reuşeşte acest lucru.Nu aş fi reuşit nimic în acest an fără sprijinul Canadei”, au fost cuvintele Biancăi Andreescu, potrivit digisport.ro.

Biancăi Andreescu a atins în 2019 locul 4 WTA, care a coincis cu poziția cea mai înaltă atinsă vreodată de o jucătoare din Canada.

Cea mai importantă performanță din acest an a Biancăi a fost succesul de la US Open, unde s-a impus în fața Serenei Williams. Mai mult, a câștigat și turneele de la Indian Wells și Toronto.

Bianca Andreescu a devenit noua campioană de la US Open la doar 19 ani.Aceasta ajucat pentru prima dată în carieră într-o finală de Grand Slam și a reușit să obțină trofeul.