Budescu este milionar. A câștigat procesul cu arabii de la Al-Shabab

Budescu este milionar. A câștigat procesul cu arabii de la Al-Shabab
foto: facebook Constantin Budescu

Mijlocașul Constantin Budescu (33 ani) a câștigat la TAS procesul cu Al-Shabab și urmează să primească suma decloc modestă de două milioane de euro.

Fotbalistul legitimat în prezent la Petrolul Ploiești a avut câștig de cauză în instanță, luni, 28 noiembrie 2022 și va câțtiga o sumă de apreciat în urma deciziei.

Budescu a rupt unilateral contractul cu Al-Shabab din 2019, menționează Playsport.ro, referindu-se la faptul că respectivul club l-a dat în judecată și a avut, inițial, câștig de cauză la FIFA.

Răsturnare de situație pe teren și în cont

În urmă cu un an, performerul a fost obligat, de forul internațional, să achite arabilor 725.000 de euro.

Budescu a atacat decizia FIFA și, conform PlaySport ,TAS a catalogat decizia lui Budescu de a încheia contractul cu Al-Shabab drept justă.

„Se respinge cererea făcută de către Al Shabab Football Club în întregime. Acceptă cererea reconvențională a lui Valentin Constantin Budescu […]. Încheierea unilaterală a contractului din 01.07.2018 dintre fotbalist și Al Shabab FC a avut o cauză justă”, se arată în documentul TAS de luni, 28 noiembrie 2022.

Astfel, clubul din Arabia Saudită este obligat să-i plătească jucătorului compensații de 1,9 milioane de euro la care se mai adaugă și diverse costuri, precum cele de judecată. În total, fotbalistul Petrolului trebuie să primească peste 2 milioane de euro.

„Este o decizie bună pentru mine, vă dați seama. Știam că dreptatea este de partea mea. Dincolo de ce zice unul sau altul, eu am fost și rămân un profesionist. Așa am fost și la ei, au fost foarte încântați de evoluția mea. Asta până s-a schimbat conducerea și antrenorul. Au adus un alt număr 10 la echipă, căci aveau de făcut transferuri, vă dați seama. Fără să mă vadă cum joc.  Mie îmi place fotbalul, vreau să joc, să marchez, să fac spectacol. Nu pot să stau pe margine.” a declarat petrolistul pentru publicația citată.

Petrolistul a mulțumit, confor sursei, celor care au luptat pentru dreptatea sa:

„Eu le mulțumesc avocaților mei, Mincu Paul, Mădălina Diaconu și Marius Lazăr Constantin, pentru că i-am simțit cu adevărat alături de mine și pentru că mi-au luat problema asta de pe cap în toți anii ăștia. M-am putut gândi numai la fotbal. Am fost cu toții în povestea asta și uite că n-am greșit că am avut încredere în ei.” a adăugat sportivul.

Motivul litigiului

Constantin Budescu a fost legitimat la Al-Shabab în perioada 2018-2019: în primul sezon, a fost om de bază al echipei dar, de la începutul stagiunii secunde, atât conducerea, cât și banca tehnică s-au schimbat.

După vacanță, la primul antrenament cu echipa, noul președintele al clubului, Al Baltan, a intervenit după încheierea încălzirii și a cerut ca românul să se pregătească separat; mai mult, Budescu nu s-a regăsit în lista de jucători pentru cantonamentul pe care echipa l-a susținut în Germania. Toate aspectele l-au făcut ca, într-un final, fotbalistul să încheie, unilateral, contractul cu Al-Shabab și să revină la Astra.

„În loc să ne așezăm la masa discuțiilor, să agreem o reziliere, ei m-au trimis să mă antrenez singur, pe peluza din fața hotelului, dar și alte răutați de genul acesta, doar să mă determine să rup contractul. Într-un final, nu am mai putut accepta situația și știți că m-am întors în țară” a relatat sportivul român pentru playsport.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe