Toată conducerea Juventus a demisionat! Cutremur la clubul anchetat pentru o fraudă de 282 de milioane de euro

Toată conducerea Juventus a demisionat! Cutremur la clubul anchetat pentru o fraudă de 282 de milioane de euro
Fabio Paratici, fostul director sportiv al lui Juve, considerat capul sistemului, ajuns la Tottenham, sursă foto: captură YT

Cutremur la Juventus: președintele Andrea Agnelli, 46 de ani, pleacă la pachet cu tot boardul clubului anchetat pentru fraudă contabilă de 282 de milioane de euro, în operațiunea „Prisma”.

Juventus a confirmat oficial demisiile in corpore ale conducătorilor

Conform italienilor de la Gazzetta dello Sport, Agnelli părăsește Juventus după mai bine de 12 ani! Îl urmează Pavel Nedved, adjunctul lui, directorul general Maurizio Arrivabene și membrii boardului Laurence Debroux, Massimo Della Ragione, Katryn Fink, Daniela Marilungo, Francesco Roncaglio, Giorgio Tacchia și Suzanne Keywood, anunță GSP.

Astfel, se încheie o eră la Juventus. Agnelli era președintele clubului din mai 2010. În acest interval, Juventus a câștigat 18 trofee: 9 campionate la rând, 4 Cupe, 5 Supercupe și a ajuns în finala Ligii Camionilor de două ori (2015, 2017).

Fosta campioană a Italiei face obiectul investigației intitulate „Prisma”, începută în mai 2021. Autoritățile încearcă să pună mâna pe bilanțurile contabile ale clubului din perioada 2018-2021, bănuind o fraudă financiară în decursul acestor ani.

Sunt vizate 42 de transferuri, cu implicare directă torineză, dintre cele 62 din ultimele trei sezoane, care au dat naştere unor câştiguri de capital și modul în care ar fi fost plătit Cristiano Ronaldo! Interceptările convorbirilor telefonice stau la baza acestui dosar exploziv.

Fabio Paratici este considerat capul operațiunii

Sunt anchetați președintele Andrea Agnelli, vicepreședintele Pavel Nedved, Fabio Paratici, fostul director sportiv al lui Juve, considerat capul sistemului și ajuns la Tottenham, și Federico Cherubini, actual football director, interogat zece ore de magistrați!

Conducătorii clubului sunt suspectați că s-ar fi folosit de tranzacţiile cu jucători pentru a înregistra câştiguri de capital artificiale, cu obiectivul de a îmbunătăţi bilanţul contabil al clubului. Există și un precedent. În 2018, Chievo a fost penalizată cu trei puncte și cu o amendă de 200.000 de euro pentru fals în actele contabile.

De asemenea, șefii lui Juventus au fost determinați să facă un pas în spate și din cauza proiectului de buget revizuit de CONSOB.

282 de milioanee suma luată la bani mărunți de Procuratură. Acuzarea cercetează un bilanț de 218 milioane de plusvalențe fictive în trei exerciții contabile: 31.564.000 în 2018-’19; 119.721.000 în 2019-’20 și 30.832.000 în 2020-’21
Schimb dubios

Schimbul Arthur – Pjanic este cel care a ridicat cele mai multe semne de întrebare, Federcalcio și Consiliul Național pentru Societăți și Bursă din Italia intrând pe fir.

Juventus e în vizorul autorităților pentru „comunicări false de la firmele cotate și emiterea de facturi pentru operațiuni inexistente. În 2020, bosniacul a trecut pe „Camp Nou”, iar italienii l-au primit pe brazilian, printr-o afacere în care Barcelona a dat 60.000.000 milioane de euro pe Pjanici și a încasat 72.000.000 pentru Arthur Melo.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:01 - Un submarin nuclear britanic a fost reparat cu ,,lipici”. Care a fost răspunsul Marinei Regale Britanice
23:56 - Marian Mina (PSD), ironii la adresa lui Dan Motreanu (PNL): El nu nimerește comunele și drumurile prin Giurgiu fără „Waze”, dar a găsit să critice propunerile economice ale PSD
23:38 - Arabia Saudită construiește un resort de schi în mijlocul deșertului. Cât valorează cel mai mare proiect (VIDEO)
23:25 - FBI, percheziții la reședința lui Biden din Delaware. UPDATE – Avocat: FBI nu a găsit niciun document clasificat, dar a luat acte legate de activitatea lui Biden de când era vicepreședinte
23:05 - Florin Lixandru, secretar de stat PSD lăsat fără atribuții de ministrul Deca: „Înțeleg că s-a revenit asupra deciziei” / El neagă speculațiile că PSD face un joc împotriva lui Iohannis: „Vrem doar dezbaterea Legilor Educației” (VIDEO)
22:38 - România a câștigat în fața Ungariei la tenis de masă. Bernadette Szocs a condus echipa națională spre victorie
22:35 - Ce s-a întâmplat cu Modern Talking. Cu ce se ocupă vedetele anilor ’80
22:17 - Democrație ”made in Romania”: Politicianul greșește, jurnalistul plătește. Precedentul periculos creat de CNA: Cum a ajuns să fie amendat B1 TV pentru că spune adevărul ”prea mult” despre ministrul Bode. Dezvăluirile, în emisiunea „Bună, România!” (VIDEO)
21:41 - Povestea unui medic, crescut de un părinte cu sindromul Down: „Aș fi fost mult mai puțin entuziasmat de viață dacă nu aș fi avut un tată atât de special”
21:33 - Zestrea miresei a devenit un subiect controversat în Egipt din cauza crizei economice. Cât ajunge să cheltuiască o familie