Campioana Emma Răducanu preferă mâncarea românească: nimic în lume nu se compară cu sarmalele și ciorba bunicii din București

Campioana Emma Răducanu preferă mâncarea românească: nimic în lume nu se compară cu sarmalele și ciorba bunicii din București
Foto: Hepta/Bestimage / Chryslene Caillaud / Panoramic / Bestimage.

Ciorbă și sarmale! Despre aceste delicii românești a amintit Emma Răducanu în cadrul unui interviu la National Geographic unde și-a amintit cu drag și emoție despre momentele frumoase petrecute în bucătăria bunicii sale.

Jucătoarea britanică de origine română Emma Răducanu, numărul 67 mondial, a stârnit poftele suporterilor cu laudele sale pentru mâncărurile tradiționale românești pe care i le gătea bunica sa din București, relatează Știri Diaspora.

Emma a crescut în Marea Britanie dar s-a născut în Toronto; tatăl ei este din București iar mama sa din Shenyang, China.

Nu este prima dată când performera vorbește cu drag despre gastronomia românească: la Cluj a pomenit și despre papanași, mămăligă, sarmale și ciorba de perișoare.

Ce conține dieta succesului mondial…

În cadrul interviului amintit, Emma  a povestit, în stilul său vesel, despre preferințele sale culinare:

„După un turneu, cea mai mare slăbiciune a mea este ciocolata. În general, mănânc destul de sănătos, dar când vine vorba de ciocolată trebuie să mă controlez. Un alt lucru pe care îl mănânc foarte mult este friptura. La început nu mi-a plăcut foarte mult și chiar am stat doi ani fără să mănânc, apoi mi-am dat seama că este bun pentru tine și îl mănânc des, pentru că te poate ajuta“, a mărturisit campioana.

Pe măsură ce a crescut, Emma a învățat să iubească mâncărurile tradiționale:

„Bunica mea româncă obișnuia să vină în Anglia și să-mi pregătească mâncăruri delicioase. Îmi făcea sarmale, o mâncare românească foarte gustoasă.

Ea făcea și ciorba, un fel de ciorbă. Întotdeauna a făcut acest lucru și am amintiri foarte frumoase din orele petrecute cu ea în bucătărie” a povestit cu drag Emma.

Urmăriți B1TV.ro și pe