Când ar putea reveni Simona Halep în circuitul WTA: „Speră că va juca în curând” / Actualul număr 9 mondial ar putea rata și Turneul Campioanelor

Când ar putea reveni Simona Halep în circuitul WTA: „Speră că va juca în curând” / Actualul număr 9 mondial ar putea rata și Turneul Campioanelor
Simona Halep a suferit o accidentare la gamba stângă în turul II de la ediția din 2021 a Openului Italian și a ratat mai multe competiții de anvergură. Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Rob Prange

Simona Halep a înregistrat o adevărată prăbușire în clasamentul WTA, unde în prezent este abia pe locul 9, deși în momentul accidentării la gamba stângă ocupa ultima treaptă a podiumului mondial. Problema la picior a făcut-o să rateze competiții importante precum Roland Garros, Grand Slam-ul ei favorit, Wimbledon, unde era campioana en-titre, și Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde își propusese ca obiectiv obținerea medaliei de aur.

Simona Halep ar putea reveni în circuitul WTA la turneul de la Cincinnati

Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, a sugerat că sportiva s-ar putea întoarce pe teren cu ocazia turneului de la Cincinnati, competiție desfășurată pe hard ce va începe la jumătatea lunii august.

„Am primit un mesaj de la Simona chiar după finală, urmărește tenis din nou, ceea ce este foarte bine. Speră că va juca în curând, a avut o vacanță de două săptămâni, este în Italia. Va reveni la antrenamente săptămânile următoare, sperăm să fie în regulă pentru Cincinnati”, a declarat australianul la microfonul Eurosport, potrivit GSP.

Accidentată din mai, Halep ar putea rata și Turneul Campioanelor

Accidentarea la gamba stângă i-a îngreunat considerabil misiunea de a se califica la Turneul Campioanelor, competiția desfășurată între 8 și 14 noiembrie 2021. La ora actuală, Simona Halep este abia pe 38 în cursa către Shenzen, unde se vor duela cele mai în formă opt tenismene ale anului.

Într-o premieră a ultimilor ani, Simona Halep nu este cea mai bine clasată româncă în cursa către Shenzen – eliminată în optimile Roland Garros 2021, Sorana Cîrstea este pe locul 28.

Simona Halep s-a accidentat pe 12 mai, în șaisprezecimile Openului Italian.

Urmăriți B1TV.ro și pe