Capitolul la care Sorana Cîrstea a devansat-o pe Simona Halep pentru prima dată în carieră

Capitolul la care Sorana Cîrstea a devansat-o pe Simona Halep pentru prima dată în carieră
Sorana Cîrstea

2021 și 2020 au fost doi ani nefericiți pentru Simona Halep, în timp ce Sorana Cîrstea a continuat ascensiunea în clasamentul WTA. Cu mai multe turnee câștigate și prestații onorabile la turnee de Grand Slam, Sorana a devenit jucătoarea din România cu cea mai mare vizibilitate.

Performanțele Soranei Cîrstea s-au reflectat și în câștiguri. Ea se află pe locul 35 mondial din punct de vedere al încasărilor, pe locul 29 în circuitul feminin. 618.514 dolari a câștigat în 2021, în timp ce Simona Halep a încasat 535.766 de dolari. Este pentru prima dată când Sorana o devansează pe Simona, din acest punct de vedere, informează Pro Sport.

Cele mai importante sume le-a câștigat Sorana Cîrstea la Roland Garros și Wimbledon, turnee de Grand Slam la care Simona Halep nu a participat.

În baza câștigurilor acumulate de-a lungul carierei, însă, Simona Halep o surclasează pe Sorana Cîrstea. Fostul lider mondial a câștigat 37,58 de milioane de dolari doar din tenis, în timp ce nora lui Ion Țiriac a obținut 6,44 milioane de dolari.

Ashleigh Barty, cele mai mari câștiguri din 2021

Topul câștigurilor pentru anul în curs este dominat de liderul mondial WTA, australianca Ashleigh Barty, cu 3,5 milioane de dolari încasate. Barbora Krejcikova, câștigătoarea de la Roland Garros, este pe doi, cu 2,7 milioane de dolari.

Naomi Osaka, japoneza care a luat pauză din cauza problemelor emoționale, a câștigat 2,1 milioane de dolari. Aryna Sabalenka a generat venituri de 1,88 milioane de dolari, iar Karolina Pliskova, de 1,79 milioane de dolari.

În clasamentul WTA, Halep a coborât pe locul 9, în timp ce Sorana Cîrstea este pe locul 37. Barty, Osaka și Sabalenka sunt pe podium.