Carlo Ancelotti, antrenorul lui Real Madrid, şi-a anunţat retragerea din fotbal: „Acest club este unic, e apogeul”

Carlo Ancelotti, antrenorul lui Real Madrid, şi-a anunţat retragerea din fotbal: Acest club este unic, e apogeul
Ca antrenor, Carlo Ancelotti a câștigat trofeul UEFA Champions League de trei ori – de două ori cu AC Milan (2003, 2007), respectiv o dată cu Real Madrid (2014). Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Acero

Carlo Ancelotti e unul dintre cei mai mari antrenori care au activat vreodată în Europa. La 63 de ani, a 4-a Supercupă cucerită, victorie cu Real Madrid în fața lui Eintracht, 2-0 la Helsinki. Italianul are 4 trofee în ultimele 8 luni la Real, mai multe decât câștigase între 2016 și 2021.

Nu putea fi o variantă mai bună decât Madridul. Real și Ancelotti, două nume uriașe în căutarea succesului. Ideea lui Florentino Pérez de a miza pe Carlo și dorința lui Carlo de a reveni în vârf s-au împletit perfect.

După Real Madrid, Ancelotti se retrage

Carlo Ancelotti (63 de ani), antrenorul lui Real Madrid, a anunțat că gruparea blanco va fi ultima echipă de club din cariera sa de tehnician.

Etapa aceasta la Madrid îmi va încheia cariera. După ‘los blancos’ mă voi retrage. Real Madrid este apogeul fotbalului. Există sens să spui sfârşit după o experienţă ca aceasta.

Dacă vorbim despre trofee, Real Madrid şi AC Milan sunt echipele de care m-am simţit cel mai legat. Actualul Marid este la un nivel extraordinar, şi nu doar tehnic.

Este o echipă serioasă, starurile sunt cu picioarele pe pământ. Modric, Casemiro şi Benzema, experţii, gestionează grupul. Calitatea est indiscutabilă, dar asat nu este de ajuns. Calitatea umană este fundamentală, iar Real Madrid este unic”, a spus Ancelotti.

Trofeele lui Carlo Ancelotti:

 • 5 titluri de campion
 • 4 Ligi ale Campionilor
 • 4 Supercupe ale Europei
 • 2 Mondiale ale Cluburilor
 • 2 Supercupe ale Germaniei
 • 1 Cupă a Italiei
 • 1 Supercupă a Italiei
 • 1 Cupă a Angliei
 • 1 Supercupă a Angliei
 • 1 Cupă a Spaniei
 • 1 Supercupă a Spaniei

Toate aceste trofee au fost cucerite cu Milan, Chelsea, PSG, Bayern și Real Madrid.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:54 - Dan Șucu, fericit că a ales să investească la Rapid: „Este în mod cert o alegere cât se poate de bună”
23:37 - Consilierii lui Biden și Erdogan au avut o întâlnire neanunțată, la Istanbul. Discuții SUA – Turcia despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO, dar și despre anexările rusești
23:11 - Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri, anunță ISU Alba. Peste jumătate dintre persoanele din zona de risc din Roșia Montană au refuzat evacuarea (VIDEO)
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)