Cazul „Novak Djokovic” se repetă și în baschet. Un superstar din NBA, interzis pentru că refuză vaccinul anti-COVID

Cazul „Novak Djokovic se repetă și în baschet. Un superstar din NBA, interzis pentru că refuză vaccinul anti-COVID
Foto: Kyrie Irving, @KyrieIrving (Instagram)

Cazul Novak Djokovic se repetă și în baschet. Un star din NBA, Kyrie Irving, se opune obligativității vaccinării anti-COVID-19. Astfel, indiferent de presiuni, sportivul de la Brooklyn Nets nu va accepta administrarea serului.

„Rămân fidel deciziei pe care am luat-o, de a nu face vaccinul. Nu voi încerca niciodată să conving pe cineva să nu se vaccineze, până la urmă trebuie să fie decizia fiecăruia, vreau doar să mi se respecte hotărârea. Eu respect decizia fiecăruia şi rămân ferm pe poziţie”, a declarat Irving.

În prezent, baschetbalistul nu are permis să joace în meciurile de pe teren propriu, conform regulilor în vigoare în statul New York, condus de către un guvernator democrat, adică din tabăra lui Joe Biden.

În statele conduse de către republicani, regulile anti-COVID sunt și au fost mult mai relaxate. Democrații au susținut introducerea vaccinării obligatorie pentru toată populația, în timp ce republicanii s-au opus categoric, în marea lor majoritate.

Kyrie Irving a ratat 35 de meciuri în actualul sezon, pentru că a refuzat vaccinarea anti-COVID

În ceea ce -l privește pe superstarul din NBA a ratat primele 35 de meciuri din acest sezon. Echipa sa a decis să nu-l utilizeze pe sportiv decât atunci când va fi eligibil pentru toate partidele. Ulterior, clubul a specificat că are în vedere să-l introducă pe teren pe Irving pentru meciurile din deplasare.

În vârstă de 29 de ani, Irving a debutat în 2011 în NBA, unde a bifat un titlu de campion în anul 2016. De asemenea, el a devenit campion mondial cu echipa națională în 2014, iar în 2016 a cucerit aurul la Olimpiada de la Rio.

Irving a făcut performanță în NBA și sub drapelul SUA, dar s-a născut în Australia.

Urmăriți B1TV.ro și pe