Ce este boala Muller-Weiss, afecțiunea rară și incurabilă de care suferă Rafael Nadal

Ce este boala Muller-Weiss, afecțiunea rară și incurabilă de care suferă Rafael Nadal
Rafael Nadal a pierdut meciul cu Denis Shapovalov, la Roma, după ce a acuzat dureri provocate de sindromul Muller-Weiss. Sursă foto: Hepta - Zuma Press / Fabrizio Corradetti

Rafael Nadal a vorbit despre boala Muller-Weiss, afecțiunea rară și incurabilă care-i dă multe bătăi de cap și care a ajuns să-l afecteze și pe teren.

Nadal suferă de boala Muller-Weiss

Nadal a fost învins în optimile de finală de la Roma de canadianul Denis Shapovalov. A fost un meci în care a resimțit dureri la nivelul piciorului și, astfel, a pierdut treptat controlul asupra jocului.

„Din păcate, cotidianul meu este dificil. Dar şi aşa, încerc să fac cât pot mai bine. Evident, uneori îmi vine greu să accept situaţia. Este frustrant uneori când nu mă pot antrena normal timp de mai multe zile. Dar astăzi am reînceput să sufăr la mijlocul setului doi, iar la un moment dat a devenit insuportabil”, a spus Rafael Nadal, potrivit Agerpres.

Sportivul a mai afirmat că uneori durerea e foarte puternică, alteori o simte doar puțin: „Astăzi (joi), a fost mai rău. Nu ştiu cum va fi peste două zile, peste o săptămână. Efectiv nu ştiu”.

De altfel, din cauza durerilor puternice, Nadal a fost nevoit să pună capăt sezonului 2021 în luna august.

Ce e sindromul Muller-Weiss

Sindromul Muller-Weiss (MWD) este o boală degenerativă și reprezintă o displazie a scafoidului, o deformare a unuia dintre oasele situate în partea centrală a piciorului, potrivit NCBI, citat de dcmedical.ro.

Boala se manifestă printr-un disconfort subtil urmat de o durere în picioare prelungită, atraumatică, invalidantă.

În prezent nu există un tratament, cei mai mulți susținând o terapie conservatoare inițială.

Tratamentul operator e luat în considerare dacă terapiile conservatoare sunt urmate mai mult de șase luni și nu produc efect. În luarea acestei decizii e luată în calcul mai degrabă severitatea simptomelor decât severitatea deformărilor.

Opțiunile de tratament operator includ decompresia centrală, fixarea internă a navicularului tarsal, tripla fuziune deschisă sau artroscopică, artrodeza talo-naviculară sau talo-naviculară-cuneiformă și excizia naviculară cu reconstrucția coloanei mediale.

Urmăriți B1TV.ro și pe