Ce obiective are Gino Iorgulescu la LPF, reales ca preşedinte cu unanimitate de voturi. A fost şi unicul candidat!

Ce obiective are Gino Iorgulescu la LPF, reales ca preşedinte cu unanimitate de voturi. A fost şi unicul candidat!
Ce obiective are Gino Iorgulescu la LPF, reales ca preşedinte cu voturi în unanimitate. A fost şi unicul candidat!

Gino Iorgulescu (66 de ani) a obținut, marţi, al treilea său mandat de președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal. Votarea a avut loc în cadrul Adunării Generale. A fost singurul subiect pe ordinea de zi.

Şeful LPF a transmis că a existat unanimitate de voturi și a vorbit despre principalele obiective.

Alegerile, devansate cu 4 luni

Alegerile ar fi trebuit să aibă loc în septembrie, dar au fost devansate cu 4 luni de către LPF. Gino Iorgulescu este președintele al forului din noiembrie 2013.

”Vă informez că s-a ales conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal, în frunte cu mine, secretar general domnul Iustin, director economic domnul Calacea și vice-președinte Pongratz. Propunerile pentru candidatură au fost 15 propuneri de la 15 cluburi, alegerea mea a fost în unanimitate.

Ne-am propus multe lucruri, le voi spune pe cele mai importante. În primul rând, încheierea unui nou contract (n.r. pentru drepturile TV), pe perioada 2024 – 2029, și o să încercăm să mărim acest contract.

Ne-am propus să atragem către Liga 1 tineretul, care își dorește acest lucru, să-i aducem mai aproape, să creștem numărul spectatorilor la meciuri”, a spus Gino Iorgulescu.

A speculat regulamentul

Conform Statutului aflat în vigoare, președinte LPF nu poate avea mai mult de două mandate, însă acum Gino Iorgulescu a putut candidat întrucât reglementarea a intrat în vigoare pe durata primului mandat.

Referitor la acea prevedere din Statul. Ea a intrat în vigoare ulterior primului mandat, așa că numărul de mandate se numără de la acel moment, astfel că au fost îndeplinite condițiile statutare”, a explicat Justin Ștefan.

Urmăriți B1TV.ro și pe