Klaus Iohannis l-a felicitat pe David Popovici, primul campion mondial la natație într-o probă masculină din istoria României

Klaus Iohannis l-a felicitat pe David Popovici, primul campion mondial la natație într-o probă masculină din istoria României
Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a felicitat pe înotătorul David Popovici, care luni a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta, o premieră pentru sportul românesc.

David Popovici a devenit al treilea campion mondial la natație din istoria României, însă este primul care reușește o asemenea performanță într-o probă masculină. Victorii similare bifaseră Tamara Costache (aur la 50 m liber, la Madrid 1986) și Diana Mocanu (aur la 200 m spate, la Fukuoka 2001). Cu această ocazie, înotătorul de la CS Dinamo a doborât din nou recordul mondial de juniori.

Klaus Iohannis: Ai scris o nouă pagină în istoria sportului românesc. Suntem mândri de tine!

Președintele României spune că David Popovici a oferit luni „multe emoții și bucurii tuturor românilor”.

„Felicitări, David Popovici, pentru performanța extraordinară obținută la Campionatul Mondial de natație! Prin ambiția, talentul și perseverența dovedite, ai oferit astăzi multe emoții și bucurii tuturor românilor și ai scris o nouă pagină în istoria sportului românesc. Suntem mândri de tine!”, a scris Klaus Iohannis, pe Facebook.

David Popovici: Oamenii de acasă au crezut în mine! Medalia este pentru ei

În vârstă de doar 17 ani, noul campion mondial la 200 m liber a avut o primă reacție după victoria de la Budapesta și spune că încă mai are „foame pentru performanță”.

„Sunt absolut obosit. Piscina e foarte rapidă. M-a ajutat faptul că oamenii pe care îi iubesc m-au privit și cei de acasă au crezut în mine. Oamenii de acasă au crezut în mine! Medalia este pentru ei. Acum voi merge să mă refac și voi fi gata pentru proba de 100 de metri. Treaba nu e terminată, încă mai am foame pentru performanță”, a spus David Popovici, după finala de la 200 m liber, potrivit HotNews.

Urmăriți B1TV.ro și pe