Cine este Patrick Mouratoglou, noul antrenor al Simonei Halep și cum a influențat el evoluția Serenei Williams. Românca îi va plăti cu o sumă uriașă

Cine este Patrick Mouratoglou, noul antrenor al Simonei Halep și cum a influențat el evoluția Serenei Williams. Românca îi va plăti cu o sumă uriașă
Simona Halep (stânga) și Patrick Mouratoglu (dreapta) / Foto: colaj Hepta.ro

Simona Halep a început colaborarea cu noul său antrenor, Patrick Mouratoglu. EL a antrenat-o în trecut pe Serena Williams, dar și alte celebrități din lumea tenisului. Românca noastră îi va oferi săptămânal, o sumă uriașă.

Antrenorul Patrick Mouratoglu este recunoscut ca fiind un pion important în cariera Serenei Williams, una dintre adversarele pe care Halep le-a avut în teren. Sportiva americană a obținut numeroase victorii sub îndrumarea lui Patrick și a reușit să câștige titluri importante din cariera sa.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Simona Halep (@simonahalep)

Cine este Patrick Mouratoglu, noul antrenor al Simonei Halep

Patrick Mouratoglu a lucrat, de-a lungul carierei sale cu Grigor Dimitrov, Anastasia Pavlyuchenkova sau Yanina Wickmayer. Drumul său alături de Serena Williams a început în 2021, iar în prezent, colaborarea lor s-a încheiat, antrenorul fiind angajat de Simona Halep și plătit săptămânal cu o sumă de invidiat.

Victoriile Serenei Williams alături de Patrick Mouraoglu:

Cât timp l-a avut pe Mouratoglu ca antrenor, Serena Williams s-a bucurat de succese impresionante și câștiguri materiale pe măsură. Astfel, sportiva americană a avut:

  • Titlul la Wimbledon în 2012, 2015 și 2016
  • Titlu la US Open în 2012, 2013 și 2014
  • Titlu la French Open în 2013 și 2015
  • Titlu la Australian Open în 2015 și 2017
  • Aurul Olimpic câștigat în 2012
  • Turneul Campioanelor câștigat în 2012, 2013 și 2014.
Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Simona Halep (@simonahalep)

Cât va câștiga francezul ca antrenor al Simonei Halep

În calitate de antrenor al Serenei Williams, Mouratoglu câștiga un salariu de 2 milioane de dolari. Ca antrenor al Simonei Halep, veniturile francezului ar urma să se diminueze, însă nici acestea nu vor fi de ignorat. Românca îi va oferi săptămânal o sumă cât se poate de frumușică.

Despre Simona Halep se știe că cea mai mare sumă pe care a oferit-o unui antrenor a fost 1 milion de dolari pe an, plus procente din câștigurile personale pentru Darren Cahill.

În colaborarea cu Simona Halep, Mouratoglu ar urma să primească 20.000 de dolari pe săptămână, potrivit Prosport. Informația nu a fost încă confirmată oficial.

Azi încep un nou capitol din cariera mea: voi fi antrenorul cu normă întreagă pentru Simona Halep. În ultimele 8 luni, am realizat cât de mult îmi lipsește antrenoratul și încă simt că mai pot oferi multe.

Simona a venit la Academia Mouratoglou înainte de Indian Wells pentru a se antrena și am urmărit-o. La finalul săptămânii (n.r. înainte de turneul din California) m-a întrebat dacă sunt disponibil să o antrenez, dar la momentul acela nu s-a pus problema.

Câteva săptămâni mai târziu, am avut o discuție cu Serena și ușa mi s-a deschis, cel puțin pe termen scurt, pentru a lucra cu altcineva. Vă voi ține la curent cu ceea ce urmează”, a transmis antrenorul, potrivit sursei citate mai sus.

Urmăriți B1TV.ro și pe