Cine sunt părinții lui David Popovici, cei care l-au susținut în drumul spre aurul mondial

Cine sunt părinții lui David Popovici, cei care l-au susținut în drumul spre aurul mondial
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Meng Dingbo

David Popovici a devenit în această săptămână dublu campion mondial și este fără îndoială sportivul român al momentului, dar spune că părinții săi nu au pus niciodată presiune pe el, ci mai degrabă au fost „poate cei mai implicați” membri ai echipei sale.

La Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta, sportivul în vârstă de doar 17 ani a cucerit aurul și la 200 m liber, și la 100 m liber, fiind înotător român care bifează asemenea performanțe în probe masculine.

În doar câteva zile, înotătorul legitimat la CS Dinamo s-a transformat dintr-o tânără speranță într-unul dintre sportivii proeminenți din istoria României. Cu toate acestea, drumul spre marea performanță nu a fost unul simplu, iar în eforturile sale uriașe a avut parte și de susținerea părinților.

Cine sunt părinții lui David Popovici, dublu campion mondial la înot

Mihai și Georgeta Popovici au crezut în visul fiului lor de a face performanță, potrivit Click.ro, cu toate că statul român oferă condiții extrem de precare pentru a facilita marile rezultate sportive, acestea fiind mai degrabă rodul talentului, al muncii individuale și al hazardului decât al unei strategii programatice.

David a făcut primele cursuri de înot la recomandarea medicului ortoped, în condițiile în care suferea de afecțiuni ale spatelui. Trecerea la sportul de performanță s-a produs pe când avea 10 ani, o decizie pe care părinții săi au susținut-o.

David Popovici a început să doboare recorduri de la vârste fragede, însă mama și tatăl său nu au pus niciodată presiune pe el.

Astăzi dublu campion mondial, înotătorul a vorbit despre relația cu părinții săi anul trecut, după Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„Părinții mei sunt ultimele persoane care să pună presiune pe mine și aș spune că sunt implicați ca toți ceilalți membri ai echipei, poate cei mai implicați pentru că mereu se trezesc devreme să-mi facă de mâncare înainte să merg la antrenament. Au avut grijă să am până la vârsta asta tot ce mi-a trebuit în sport: ochelari, căști și au fost implicați tot timpul și încă sunt pentru că am 16 ani”, spunea el, citat de GSP.ro.

Mihai și Georgeta Popovici sunt foarte implicați în dezvoltarea lui David. Tatăl său este reprezentant independent pentru produse pharma și se ocupă de promovarea și distribuția de suplimente alimentare.

Urmăriți B1TV.ro și pe