David Popovici, aur și la 100 de metri liber, cea mai importantă probă a Campionatului Mondial. Dublu medaliat, românul intră în istoria natației mondiale (VIDEO)

David Popovici, aur și la 100 de metri liber, cea mai importantă probă a Campionatului Mondial. Dublu medaliat, românul intră în istoria natației mondiale (VIDEO)
În imagine: David Popovici, la Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta. Foto: Hepta - Zuma Press / Mathias Bergeld

David Popovici a reușit să obțină aurul și la proba de 100 de metri liber, la Mondialele de Natație de la Budapesta

Timpul obținut de român a fost 47.58.

El intră în istoria natației mondiale, căci a reușit să obțină aurul și la proba de 200 de metri liber.

Popovici a fost desemnat de Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern sportivul anului în 2021

David Popovici obținuse aurul și la 200 de metri liber

Amintim că David Popovici a câștigat aurul la proba de 200 de metri liber, devenind primul bărbat din istoria României care obține această performanță la o astfel de competiție. România mai avea până acum două medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001).

Timpul lui Popovici a fost 1,43:21 secunde, un nou record mondial al juniorilor.

De altfel, el s-a calificat în finala de la 100 metri liber stabilind de asemenea un record mondial la juniori – 47,13.

„Treaba nu e terminată, încă mai am foame pentru performanță”, afirmase Popovici, după aurul obținut la 200 m liber.

Șefa Federației Române de Natație: Sportul trebuie să devină prioritate națională

Camelia Potec, fostă campioană olimpică și actuală președintă a Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, declarase marți, pentru B1 TV, că sportul trebuie să devină prioritate națională.

„Nu este prioritate națională. Am susținut și susțin în continuare că sportul trebuie să devină prioritate națională. Ați văzut ce înseamnă un astfel de rezultat în rândul românilor”, a punctat fosta campioană olimpică.

Pe de altă parte, ea a explicat că David Popovici „nu a fost susținut doar de familie pe drumul acesta”.

„Este adevărat că David a fost acum promovat, bineînțeles, datorită rezultatelor pe care le-a avut extraordinare, dar noi am încercat să îl promovăm pe David încă de acum patru ani de zile, când a devenit de la campion național, când a bătut peste șapte, opt, nouă, 10 recorduri naționale, când a devenit campion olimpic la Festivalul Olimpic al Tineretului European, când a început să aibă rezultate”, a adăugat Camelia Potec.

Urmăriți B1TV.ro și pe