Comisia de disciplină FRF: Rapid nu poate juca în Liga 1

Comisia de disciplină FRF: Rapid nu poate juca în Liga 1
Foto: fanatik.ro

A venit prima decizie oficială în cazul echipei de fotbal Rapid București. Comisia de disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal a decis că echipa din Giulești nu poate evolua în sezonul 2016/2017 a Ligii 1.

Oficialii echipei Rapid mai au șansa apelului pentru a schimba decizia FRF, anunță stiripesurse.ro.

"În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 70 din Statutul F.R.F., coroborat cu art. 4 pct. 4 şi art. 38 pct. 1 prima cerinţă, teza finală, din R.O.A.F., constată că S.C. F.C. Rapid S.A. îndeplineşte condiţia deţinerii dreptului de participare în competiţiile organizate de L.P.F. În baza dispoziţiilor sentinţei civile nr. 4266/13.06.2016, pronunţată de Tribunalul Bucureşti în dosarul nr. 46406/3/2012 şi ale art. 233 din Legea nr. 31/1990, republicată, constată că, de la data pronunţării sentinţei civile de mai sus, S.C. F.C. Rapid S.A. îşi păstrează personalitatea juridică pentru operaţiunile lichidării, până la terminarea acesteia", se arată în decizia Comisiei de Disciplină a FRF.

Trupa giuleșteană se află în această decizie din cauza faptului că a intrat în faliment.

Dacă decizia va rămâne definitivă, Rapid București va fi înlocuită în campionat de prima echipă retrogradată din sezonul trecut, și anume ASU Poli Timișoara.