COSR suspendă finanțarea FR Schi-Biatlon. Federația a lăsat-o acasă pe Ania Caill, deși schioara adusese României un loc suplimentar la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing

COSR suspendă finanțarea FR Schi-Biatlon. Federația a lăsat-o acasă pe Ania Caill, deși schioara adusese României un loc suplimentar la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing
Foto: Facebook @ Comitetul Olimpic și Sportiv Român

Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic și Sportiv Român s-a reunit joi într-o ședință de urgență și a decis să suspende finanțarea Federației Române de Schi-Biatlon, care a lăsat-o acasă pe Ania Caill, schioara care a adus României un loc suplimentar la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing 2022. De altfel, COSR a precizat că nu a primit nicio nominalizare din partea FR Schi-Biatlon pentru a ocupa acea poziție.

COSR suspendă finanțarea Federației Române de Schi-Biatlon

„Comitetul Executiv al COSR a decis cu majoritate de voturi (un vot împotrivă și o abținere) într-o ședință mixtă (prezență fizică și online) suspendarea finanțării Federației Române de Schi-Biatlon până la prezentarea unui raport în care să dovedească faptul că a adoptat și implementat măsuri prin care să se asigure că situațiile generate în contextul participării României la JO Beijing 2022 în legătură cu neocuparea locului cotă la schi alpin și lipsa oficialilor la sărituri cu schiurile nu se vor repeta”, au scris reprezentanții COSR, joi, pe Facebook.

Va fi menținută finanțarea programelor pentru participarea la JO Beijing 2022 și FOTE Vuokatti 2022, a mai decis Comitetul Executiv al COSR în ședința de joi.

„Raportul va avea ca obiectiv principal protecția sportivilor și a imaginii entităților care aparțin Mișcării Olimpice, urmând a fi supus analizei comisiilor de specialitate ale COSR și spre aprobare Comitetului Executiv al COSR. Prin excepție, Comitetul Executiv COSR a hotărât astăzi să mențină finanțarea programelor pentru participarea la JO Beijing 2022 și FOTE Vuokatti 2022”, a adăugat forul olimpic.

COSR susține că nu a primit nicio nominalizare din partea FR Schi-Biatlon pentru a ocupa locul suplimentar.

„Federațiile sportive naționale sunt singurele care pot nominaliza sportivi eligibili pentru participarea la JO, iar COSR, în conformitate cu prevederile Chartei Olimpice, nu poate accepta sau refuza un loc cotă pentru JO fără acordul acestora. În cazul locului cotă refuzat pentru lotul de schi alpin a României la JO Beijing 2022, COSR nu a primit nici o nominalizare din partea FR Schi-Biatlon”, mai spun reprezentanții COSR.

Ania Caill, lăsată acasă de FR Schi-Biatlon deși a deschis un loc suplimentar pentru România la Jocurile Olimpice de Iarnă

Ania Caill ocupă locul 197 mondial, ceea ce a adus României o poziție suplimentară la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing, însă Federația Română de Schi spunea recent, prin vocea secretarului general Puiu Gașpar, că sportiva născută în Franța „n-a putut să demonstreze în ultimii 10 ani că poate să reprezinte România și să nu mai termine mereu pe ultimele locuri”.

„Am aflat că am deschis un loc pentru România la Olimpiada de la Beijing. Locul a fost deschis datorită clasamentului meu mondial. Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, Ministerul Sportului Eduard Novak, Federația Română de Schi Biatlon, acum oare ce o sa se întâmple? O sa trimită pe altcineva pe locul deschis de mine? O sa refuze locul suplimentar pentru delegația României? Sau o sa mă trimită pe mine complet pe merit, datorită muncii și rezultatelor mele?”, declara Ania Caill după ce a aflat că a deschis un loc suplimentar pentru lotul României.

Urmăriți B1TV.ro și pe