Cristian Tudor Popescu, despre româncele care vor juca la Wimbledon: „Le va fi foarte greu, vă explic de ce”

Cristian Tudor Popescu, despre româncele care vor juca la Wimbledon: „Le va fi foarte greu, vă explic de ce”
Captură Video - DIgi24

Cristian Tudor Popescu nu vede o misiune ușoară pentru jucătoarele românce la turneul de la Wimbledon. Pe de altă parte, gazetarul consideră că e o performanță în sine pentru tenisul românesc faptul că avem șase sportive în această competiție.

Cristian Tudor Popescu, despre la turneul de la Wimbledon

„Wimbledon e un turneu foarte greu pentru jucătoarele din România. Cu excepția Simonei Halep, care a reușit să facă semifinală, sferturi, a și câștigat competiția. Simona e unică din această perspectivă. Celelalte tenismene de la noi nu au reușit în ultima vreme să ajungă în fazele superioare ale competiției.

Iarba e o suprafață dificilă, se joacă pe iarbă doar o perioadă scurtă pe an, nu te poți pregăti mult, doar maximum 2-3 turnee. Apoi, vine Wimbledon, unde trebuie să lovești mingea cu totul diferit, se schimbă tehnica de lovire și nu e ușor pentru sportivele noastre, valoroase în primul rând pe zgură sau pe hard, unde au reușit rezultate bune și Monica Niculescu, Irina Begu, Sorana Cîrstea”, a explicat Cristian Tudor Popescu, pentru GSP.

Gazetarul precizează, însă, că „e o performanță în sine pentru tenisul românesc” faptul că avem 6 jucătoare pe tabloul principal, dat fiind că „noi nu avem niciun teren de iarbă în țară, doar zgură”.

Turneul de la Wimbledon se desfășoară în perioada 28 iunie – 11 iulie. Din partea României participă Sorana Cîrstea, Irina Begu, Ana Bogdan, Mihaela Buzărnescu, Monica Niculescu și Patricia Țig. Simona Halp s-a retras.

Urmăriți B1TV.ro și pe