CTP, după ce i-a fost retrasă viza lui Djokovic: Nu pot să-l mai privesc! Nu mă voi mai uita la niciun meci de-al lui

CTP, după ce i-a fost retrasă viza lui Djokovic: Nu pot să-l mai privesc! Nu mă voi mai uita la niciun meci de-al lui
Foto: Cristian Tudor Popescu / Facebook

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a reacționat după ce viza lui Novak Djokovic a fost anulată pentru a doua oară. Acesta consideră că este o decizie normală pentru că Novak Djokovic s-ar fi comportat ”josnic” în toată această perioadă. Mai mult jurnalistul a spus că nu se va mai uita la meciurile sale.

Ce spune CTP despre decizia autorităților din Australia

”Acum ne găsim în acest coșmar și Djokovic, și noi. Viza nu avea cum să-i fie acordată date fiind minciunile și falsul în acte publice. Comportamentul lui, care părea că a stat mocnit în interiorul lui, a ieșit la suprafață. Pe mine, care am scris că Djokovic a devenit cel mai mare jucător al tuturor timpurilor, nu pot să-l mai privesc, nu voi putea să mă mai uit la un meci al lui Novak Djokovic. Este vorba despre modelul pe care Novak Djokovic îl reprezintă la nivel planetar, exemplul pentru tinerii sportivi.”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi4.

”El a făcut mai multe josnicii, dar asta este ultima: în toată această perioadă el nu a apărut, așa cum a făcut de obicei, în conferințe de presă, în declarații. Djokovic nu a apărut și nu a explicat!”, a mai spus gazetarul.

Djokovic ar urma să fie expulzat

Ministrul australian al Imigraţiei, Alex Hawke, a anulat viza liderului ATP Novak Djokovici, el precizând că a luat decizia ţinând cont de interesul public.

Ministrul şi-a anunţat decizia printr-un comunicat dat publicităţii vineri. “Mi-am exercitat astăzi puterea conform secţiunii 133C(3) din Legea Migraţiei pentru a anula viza deţinută de domnul Novak Djokovici pe motive de sănătate şi ordine, în baza faptului că era în interesul public să procedez astfel.

Această decizie vine după ce Curtea Federală a decis la 10 ianuarie 2022 anularea unei hotărâri prealabile din motive de echitate procedurală”, se precizează în comunicat.

Liderul ATP va trebui să părăsească Australia de îndată, astfel că participarea sa la Australian Open, turneu programat între 17 și 30 ianuarie, pare puțin probabilă.