Cu Cristina Neagu într-o formă de zile mari, România s-a calificat la Campionatul European de handbal feminin pentru a 14-a oară în istorie. Victorie facilă împotriva Austriei

Cu Cristina Neagu într-o formă de zile mari, România s-a calificat la Campionatul European de handbal feminin pentru a 14-a oară în istorie. Victorie facilă împotriva Austriei
Foto: Hepta.ro / SportPictures / Mihaela Bobar

Echipa națională de handbal feminin s-a impus fără prea multe emoții în compania Austriei, scor 38-29, și s-a calificat la Campionatul European de handbal feminin pentru a 14-a oară în istorie. Turneul final este programat să se desfășoare în noiembrie 2022.

România, calificată la Campionatul European de handbal feminin pentru a 14-a oară în istorie

După semnalul de alarmă din tur, când „tricolorele” reușeau să obțină doar un punct (33-33, pe 10 octombrie 2021), România nu i-a mai dat nicio șansă Austriei și a controlat partida aproape integral.

Revenită între timp în lotul selecționatei noastre, Cristina Neagu a fost într-o formă de zile mari și a înscris nu mai puțin de 12 goluri, având un rol decisiv în jocul echipei.

Cum România controla autoritar jocul, selecționerul Adrian Vasile a oferit minute și jucătoarelor care au evoluat mai puțin.

România, care miercuri i-a administrat o înfrângere de proporții similare și selecționatei din Feroe, încheie grupa preliminară pe poziția a 2-a și va merge la 14-lea Campionat European din istorie. Practic, „tricolorele” au ratat doar ediția din 2006.

Campionatul European din 2022 va avea loc între 4 și 20 noiembrie, în Slovenia, Macedonia de Nord și Muntenegru.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:23 - S-a enervat Hulk. Actorul Mark Ruffalo, după decizia Curții Supreme din SUA privind avortul: „Separarea dintre stat și biserică a fost distrusă. Trebuie să luptăm” / Barack Obama îndeamnă la proteste
00:00 - Liderii Uniunii Europene avertizează: Europa ar putea rămâne fără gaze în sezonul rece
23:43 - Ciucă, într-o „situație extrem de nefericită” pentru că nu a lămurit acuzațiile de plagiat, iar judecătorul care l-a ”salvat” se pensionează. Emilian Isăilă: Din perspectivă etică și morală, lucrurile nu s-au rezolvat (VIDEO)
23:39 - Cristina Ich vorbește deschis despre relația cu fiul lui Victor Pițurcă: „A fost o perioadă în care efectiv îmi venea să fug de acasă”
23:18 - Sebastian Dobrincu, pierderi mari în afaceri. Ce se întâmplă cu averea tânărului milionar
23:04 - Capră – eroină în Ucraina: a declanșat mai multe grenade și a rănit aproximativ 40 de soldați ruși
22:55 - Una dintre marile țepe de pe litoralul românesc. Metoda cunoscătorilor pentru a nu se lăsa păcăliți
22:52 - Cristian Popescu Piedone va primi o sumă imensă de bani de la Direcția Națională Anticorupție
22:38 - Diplomația rusă – reacții contradictorii la decizia Consiliului European de a acorda Republicii Moldova și Ucrainei statut de candidat la aderarea la UE
22:26 - Aurescu, după ce R.Moldova a devenit candidat pentru aderarea la UE: „Se datorează în foarte bună măsură și eforturilor României, mai ales ale președintelui” / Cum a contribuit România la noul Concept Strategic al NATO (VIDEO)