Cum a reacționat Ana Maria Popescu după ce ministrul Eduard Novak a luat medalia de argint la Jocurile Paralimpice

Cum a reacționat Ana Maria Popescu după ce ministrul Eduard Novak a luat medalia de argint la Jocurile Paralimpice
Foto: Ana Maria Popescu / Facebook

Ana Maria Popescu, medaliată cu argint la scrimă la Jocurile Olimpice, l-a felicitat, vineri, pe Eduard Novak, actualul ministru al Tineretului şi Sportului, care a câștigat medalia de argint în proba de urmărire individuală 4000 m din cadrul concursului de ciclism de la Jocurile Paralimpice.

„Mulţumesc tuturor. E ceva fantastic. Nu-mi vine să cred ce se întâmplă”, a spus Novak, după ceremonia de decernare a medaliilor.

Novak a fost felicitat de Popescu.

„Veşti bune de la Paralympic Games Tokyo 2021 Eduard Novak aduce prima medalie pentru delegația României, argint în proba de urmărire C4 pe pistă. Felicitări”, a scris scrimera, pe Facebook.

Contrele dintre Ana Maria Popescu și Eduard Novak

Ana Maria Popescu a câștigat medalia de argint la proba individuală feminină de spadă disputată la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ulterior, ea s-a supărat pe ministrul Eduard Novak, car afirmase că „După părerea mea, şi dacă bugetul federaţiei de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana-Maria nu putea să câştige ieri, sau nu câştiga medalia de aur. Problema este că din spate nu vin încă tineri”.

„Îmi doresc tare mult să ajungeți dvs la Tokyo și să luați aurul pe care eu nu am fost în stare să-l iau”, i-a replicat scrimera.

Iar când s-a întors în România, pe aeroport, Popescu a refuzat să-l salute pe Novak și l-a lăsat pe acesta cu mâna întinsă.

Ana Maria Popescu refuza sa dea mana cu Eduard Novak
Ana Maria Popescu nu a vrut să dea mâna cu ministrul Sportului, Eduard Novak, la revenirea de la JO, după declarațiile acestuia despre medalii și finanțarea Federației de scrimă. Captură Video – Eduard Novak / Youtube

Ministrul a cerut scuze de mai multe ori pentru declarația sa: „Îmi pare foarte, foarte, foarte rău. S-a înțeles foarte greșit. Dacă nici eu nu înțeleg sacrificul unei sportive care participă la cinci Jocuri Olimpice, chiar nimeni nu înțelege”.

Ulterior, Ana Maria Popescu și-a prezentat scuzele pentru „gestul nepoliticos”.