Cum arată ecuația calificării la Cupa Mondială din 2022, după victoria obținută de echipa națională în Islanda. România, singură echipă din grupă care mai are de jucat de două ori cu Liechtenstein

Cum arată ecuația calificării la Cupa Mondială din 2022, după victoria obținută de echipa națională în Islanda. România, singură echipă din grupă care mai are de jucat de două ori cu Liechtenstein
Tricolorii la antrenament. Sursa foto: Echipa națională / Twitter

Echipa națională a României a bifat joi seară o victorie entuziasmantă în Islanda, 2-0, și a rămas tot pe poziția a 4-a în Grupa J, însă a pus între ea și „vikingi” un ecart de trei puncte. O altă veste bună pentru „tricolori” este că liderul-surpriză al grupei, Armenia, nu a reușit să se impună în Macedonia de Nord.

Cum arată ecuația calificării după victoria obținută de echipa națională în Islanda

Tot joi s-au mai jucat alte două partide în aceeași grupă. Germania și-a respectat statutul și a câștigat partida din Liechtenstein cu 2-0 – poate la un scor mai mic decât am fi crezut înaintea partidei. Deși au urcat în clasament, „panzerele” încă sunt la un punct de prima poziție, cea care asigură calificarea directă la Cupa Mondială din Qatar 2022.

Armenia, liderul neașteptat al grupei, a făcut un prim pas greșit joi seară, când nu a reușit să plece cu toate punctele din Macedonia de Nord. „Remiza albă” dintre cele două a ajutat România să câștige teren în lupta pentru calificare – practic, dacă s-ar impune în meciurile directe, „tricolorii” ar depăși selecționata nord-marcedoneană și ar veni la doar un punct de armeni.

România primește vizita Liechtensteinului, duminică, pe Arena Națională, astfel că este foarte probabil să obțină încă trei puncte – deși în fotbalul de astăzi nicio echipă nu mai este de neglijat, mai ales având în vedere slăbiciunile pe care le-au arătat „tricolorii” de-a lungul campaniei. E important de remarcat că România e singura echipă din grupă care încă n-a jucat cu Liechtenstein în aceste preliminarii.

În aceeași zi, Armenia se deplasează în Germania, o partidă ce ar putea restabili „normalul” în această grupă, în timp ce Macedonia de Nord merge în Islanda, unde va da peste o selecționată în foame de puncte.

În meciurile directe cu Armenia și Macedonia de Nord, România a bifat o înfrângere (3-2 la Erevan), respectiv o victorie (3-2 la București). România a jucat deja și turul cu Germania (0-1 la București).

Clasamentul Grupei J din preliminariile pentru Cupa Mondială din Qatar 2022, după primele patru etape:

  1. Armenia – 10 puncte (6 goluri marcate și 2 goluri primite)
  2. Germania – 9 p (7 GM și 2 GP)
  3. Macedonia de Nord – 7 p (9 GM și 4 GP)
  4. ROMÂNIA – 6 p (7 GM și 6 GP)
  5. Islanda – 3 p (4 GM și 8 GP)
  6. Liechtenstein – 0 p (1 GM și 12 GP)

Meciurile echipei naționale în septembrie:

  • 2 septembrie: Islanda 0-2 ROMÂNIA
  • 5 septembrie: ROMÂNIA – Liechtenstein, ora 21:45 – Arena Națională (București)
  • 8 septembrie: Macedonia de Nord – ROMÂNIA, ora 21:45 – Tose Proeski Arena (Skopje)