Cum se pregătește Larisa Iordache pentru Jocurile Olimpice 2021 de la Tokyo. Gimnasta împlinește 25 de ani

Cum se pregătește Larisa Iordache pentru Jocurile Olimpice 2021 de la Tokyo. Gimnasta împlinește 25 de ani
foto: Facebook @ Larisa Iordache

Iubitorii de sport urmăresc în prezent competiții precum EURO 2020 sau Copa America, însă nu mai este mult și toată atenția se va muta pe Jocurile Olimpice de la Tokyo, care încep în 23 iulie și unde România are mai mulți sportivi angrenați. Printre ei se numără și gimnasta Larisa Iordache, care împlinește sâmbătă 25 de ani și care se pregătește din greu pentru a obține o nouă medalie.

Medaliată cu bronz alături de echipa feminină de gimnastică la Jocurile Olimpice de la Londra, în 2012, Larisa Iordache trage din greu în sala de antrenament pentru a repeta performanța de acum nouă ani – sau, de ce nu, pentru a o depăși.

Tokyo 2021. Larisa Iordache revine la Jocurile Olimpice după o pauză de 9 ani

Gimnasta a obținut biletul pentru Tokyo la Campionatul European de la Basel, unde s-a clasat pe unul dintre cele două locuri eligibile pentru calificarea la Olimpiadă. Născută în 19 iunie 1996,multipla medaliată mondială și europeană revine astfel pe scena olimpică după o pauză de nouă ani.

„Maratonul calificărilor la Europenele de la Basel s-a încheiat cu obținerea biletului pentruTokyode cătreLarisa Iordache. Gimnasta antrenorilor Lăcrămioara și Cristian Moldovan, care a concurat în ultima subdiviziune, s-a clasat pe locul 4 în calificări după reprezentantele Rusiei, Angelina Melnikova, Viktoriia Listunova și Vladislava Urazova. (…) Larisa a început concursul la bârnă, unde a fost notată cu 13.466, a continuat cu 13.400 la sol, 14.366 la sărituri și 13.466 la paralele. Celelalte două reprezentante ale României, Maria Ceplinschi (13.400 – sarituri, 9.800 – paralele, 12.933 – bârnă și 13.266- sol) și Antonia Duță (12.966 – sarituri, 12.500 – paralele, 9.633 – bârnă și 12.100 – sol), s-au clasat pe locurile 38, respectiv 54”, spuneaureprezentanții Federație Române de Gimnastică.

În palmaresul său olimpic figurează, așadar, doar Olimpiada desfășurată la Londra în 2012, unde echipa feminină de gimnastică a cucerit medalia de bronz – la acel moment, Larisa Iordache concura accidentată. Tot atunci, ea termina pe 6 la bârnă, respectiv pe 9 la individual compus.

„A început gimnastica la Clubul Sportiv Școlar Dinamo București când încă nu împlinise 5 ani. I-ar fi plăcut să ajungă balerină, dar după primele exerciții de gimnastică în sala de sport din Ștefan cel Mare și-a dorit să-i calce pe urme Nadiei Comăneci. În 2008, a fost selecționată în lotul de junioare al României, pregătit de Ramona Micu, Adela Popa, Lăcrămioara Moldovan și Claudiu Moldovan. (…) În 2012, la Jocurile Olimpice de la Londra, deși a concurat accidentată, a reușit să-și aducă o importantă contribuție la medalia de bronz cucerită de echipa feminină de gimnastică”, potrivit descrierii de pe pagina ComitetuluiOlimpic și Sportiv Român.

Amânate cu un an din cauza pandemiei de COVID-19, Jocurile Olimpice de la Tokyo încep oficial în 23 iulie 2021, când va avea loc ceremonia de deschidere, și se vor încheia în 8 august. Olimpiada va cuprinde 33 de competiții și 339 de evenimente desfășurate în 42 de locuri, potrivit BBC.

Japonia se confruntă cu un nou val de infecții și, cel puțin până la 20 iunie, anumite zone încă sunt sub restricții. Recent, pe fondul diverselor speculații, președintele comitetului de organizare a exclus o anulare sau o nouă amânare a Olimpiadei.

Ultima oră
20:56 - Marea Britanie, Spania și Grecia, printre țările europene aflate în zona roșie. CNSU a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat (DOCUMENT)
20:47 - ECDC avertizează: Nu călătoriţi în Mykonos, Santorini, Rhodos şi în alte 10 insule greceşti
20:35 - Intrarea în Germania, doar cu pașaport Covid din weekend. Berlinul ar urma să înăsprească condițiile de intrare în țară din cauza temerilor legate de valul 4
20:34 - CFR anunţă că şase din cele 13 vagoane răsturnate la Feteşti au fost ridicate
20:04 - Dosar penal pentru români veniți din Marea Britanie cu certificate Covid false. Fenomenul s-ar putea amplifica după ce și Grecia a intrat în zona roșie
20:00 - Grecia a intrat în zona roșie. Ce efect are decizia pentru turiștii români
19:51 - Mircea Hava: `Ghinea, du-te acasă`, ar trebui să îi spună premierul. Dacă portofoliul era la PNL și dacă ministrul ar fi discutat cu cei care știu ce înseamnă fondurile europene, altfel ar fi stat lucrurile pe PNRR (VIDEO)
19:49 - Un bărbat de 71 de ani din Iași, primul caz de pacient vaccinat care este în stare gravă după ce s-a infectat cu tulpina Delta
19:19 - Gigi Becali, reacție dură după eliminarea lui FCSB din Conference League: „Aici se vede bărbăția unei echipe de fotbal. O să dau vreo doi jucători afară”
19:14 - Premierul Florin Cîțu: Mă aștept ca, în următoarele zile, fiecare minstru să prezinte public execuția bugetară pentru ministerul pe care îl conduce