CORONAVIRUS | Dan Alexa, despre fotbalul românesc: ”Este o situaţie, într-adevăr, groaznică” Când se reiau meciurile

Foto: pixabay.com

În urmă cu o săptămână, Grupul de Comunicare Dtrategică a anunțat că sunt interzise manifestările publice sau private, în spații deschise sau închise, cu un număr de participanți mai mare de 1000 de persoane, până la data de 31 martie 2020 pe întreg teritoriul național al României, cu posibilitate de prelungire.

În această categorie intră și evenimentele sportive, inclusiv meciurile de fotbal.

Federaţia Română de Fotbal a recomandat jucătorilor şi oficialilor echipelorde fotbal să evite strângerea de mână înaintea partidelor, dar și ca igienizarea vestiarelor să se facă înainte şi după fiecare antrenament sau meci.

Recent, cluburile şi-au întrerupt antrenamentele pentru câteva zile, așteptând noi decizii la nivel național.

Directorul tehnic al echipei Rapid, Dan Alexa, a vorbit despre această situaţie în cadrul unui interviu acordat ProSportLIVE.

„Momentan, am întrerupt o săptămână. Sper să reluăm pregătirea la începutul săptămânii următoare. Sper, da. Dar nu depinde doar de noi. Dacă focarul va fi mult mai mare săptămâna viitoare sau peste două săptămâni, este foarte greu să reluăm, pentru că, cu siguranţă, campionatul va reîncepe minimum la 1 mai.

Am înţeles că asta e data cea mai optimistă. Sper să se reia campionatul, pentru că e o incertitudine mare. Nu ştim ce se va întâmplă, nu ştim ce va hotărî UEFA, pentru că nu va fi o decizie a Federaţiei Române de Fotbal. Va fi o decizie la care se va plia şi fotbalul german, şi fotbalul italian, şi fotbalul spaniol. Este o situaţie, într-adevăr, groaznică, dar, ceea ce primează este sănătatea omului. Asta e cel mai important.

Sunt momente grele, clar. Important e să fim responsabili, să fim conştienţi că fără voia noastră putem să facem rău. Trebuie să avem cel puţin o săptămână, două, să tratăm lucrurile cu foarte mare seriozitate pentru că ce părea la început o joacă, în care nu credea cu adevărat, nimeni nu conştientiza că lucrurile pot să ia rapid o asemenea turnură. Asta este, ne ferim, stăm mai mult acasă, la domiciliu, unde ne simţim bine şi protejaţi. Asta mi-am sfătuit şi jucătorii. Am suspendat orice fel de pregătire”, a declarat Dan Alexa pentru sursa citată, notează prosport.ro

UEFAva lua o decizie în cazul Campionatului European 2020. Decizia de a amâna sau nu evenimentul va fi luată în cadrul unei şedinţe programate pe 17 martie.

Competiția este programată să se desfăşoare în România şi în alte 11 ţări europene, în perioada 12 iunie – 12 iulie.

Bucureştiul ar urma să găzduiască trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală, în zilele de 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020.

Urmăriți B1TV.ro și pe