Plătit cu 5 milioane de dolari pe an în China, Dan Petrescu a fost DAT AFARĂ după ce echipa pe care o antrena a retrogradat

Plătit cu 5 milioane de dolari pe an în China, Dan Petrescu a fost DAT AFARĂ după ce echipa pe care o antrena a retrogradat

Dan Petrescu a ratat obiectivul pe care îl avea la Guizhou Zhicheng și va părăsi în scurt timp formația chineză.
Tehicianul de 50 de ani a ajuns la un acord cu şefii echipei pentru rezilierea contractului, informează telekomsport.ro.

Guizhou a retrogradat deja matematic din prima ligă chineză, cu o etapă înainte de finalul sezonului, iar şefii au decis de comun acord cu Dan Petrescu ca drumurile lor să se despartă.
Astfel, „Bursucul” pune punct experienţei din China la doar cinci luni după ce semnase cu Guizhou. El fusese adus tocmai pentru a salva echipa de la retrogradare.

Petrescu şi staff-ul său vor rămâne la echipă şi pentru ultima etapă a sezonului, care se va disputa pe 11 noiembrie, după care antrenorul va reveni în ţară.
Românul preluase echipa de pe ultimul loc, la jumătatea campionatului, și nu a putut redresa situația.

În cazul în care ar fi evitat retrogradarea, Dan Petrescu ar fi primit din partea chinezilor 3 milioane de dolari, lucru care nu s-a mai întâmplat.
5 milioane de dolari pe sezon era salariul lui Dan Petrescu în China.