ŞOC: Simona Halep a RĂMAS FĂRĂ ANTRENOR! Darren Cahill a pus capăt colaborării cu lidera WTA. Motivele deciziei şi reacţia româncei (FOTO)

ŞOC: Simona Halep a RĂMAS FĂRĂ ANTRENOR! Darren Cahill a pus capăt colaborării cu lidera WTA. Motivele deciziei şi reacţia româncei (FOTO)

Darren Cahill nu mai este antrenorul Simonei Halep! Antrenorul australian a anunţat că este nevoit să renunţe la colaborarea cu sportiva pe care a dus-o pe primul loc mondial din motive familiale.

Simona Halep i-a mulţumit lui Darren Cahill „pentru toată munca grea şi sprijinul incredibil din ultimii patru ani”, într-un mesaj publicat vineri seară pe paginile sale de socializare.

(Foto: Simona Halep / Instagram)

„Îţi mulţumesc foarte mult, Darren, pentru toată munca grea şi pentru sprijinul incredibil din ultimii patru ani. Am fost norocoasă să te am pe tine şi ce călătorie am avut împreună. Îţi doresc ţie şi familiei tale tot binele și sunt convinsă că ne vom revedea curând!”, a scris Simona Halep pe Facebook.

Lidera WTA a publicat şi anunţul făcut de antrenor pe contul lui de Instagram.

„Vreau să anunț că Simona și eu nu ne vom mai continua parteneriatul în 2019, exclusiv din partea problemelor mele familiale.
După ce m-am gândit și am discutat mult, cu mulți ani în care îmi petrec mai bine de 30 de săptămâni pe drum, departe de familia mea, am decis să iau o pauză de 12 luni, ca să-mi sprijin mai mult familia, copiii noștri intrând în etape importante ale vieții lor – ultimul an de liceu, pregătirile sportive și pentru colegiu, toate necesită tot mai mult timp.

Vreau să-i mulțumesc Simonei pentru ultimii patru ani, care au fost uluitori. Înțelegerea ei, personalitatea, etica muncii, generozitatea și profesionalismul au făcut să fie o plăcere de a-i fi alături ca antrenor. E o tânără de mare clasă, o persoană pentru care am un mare respect, ceea ce este mai important decât orice rezultat la care am ajuns.

Practic am avut job-ul ideal şi îi mulţumesc că a făcut posibil acest lucru. Îi urez lui Simo să continue succesul şi abia aştept să o susţin anul viitor. O menţiune specială pentru Theo Cercel, Andrei Cristofor şi Virginia Ruzici, cărora le mulţumesc pentru sprijin, încredere, prietenie şi munca minunată. Şi în final, fanilor români. Sunteţi cei mai tari. Mulţumesc că aţi adoptat un australian în ultimii 4 ani şi l-aţi făcut să se simtă ca unul de-al vostru. Mulţumesc (în românește, însoțit de un emoticon reprezentând o inimioară roșie, n.r.)”, a fost mesajul luiDarren Cahill.

El îşi încheiemesajulcu o urare: „Sănătate!”.

Antrenorul precizează că va continua să lucreze la ESPN pentru Australian Open, Wimbledon şi US Open în 2019.

Australianul o antrena pe Simona din vara lui 2015 şi dus-o până în vârful ierarhiei WTA. Cea mai bună performanţă reuşită de Simona Halep a fost anul acesta, când constănţeanca a reuşit să-şi îndeplinească visul şi să cucerească primul ei trofeu de Grand Slam, la Roland Garros.