David Popovici, după Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020: Avem planuri mărețe eu și antrenorii mei. Vrem să revoluționăm înotul

David Popovici, după Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020: Avem planuri mărețe eu și antrenorii mei. Vrem să revoluționăm înotul
foto: Facebook @ David Popovici

David Popovici a participat în două finale olimpice la Tokyo 2020, la 100 m liber și la 200 m liber, unde a fost la două sutimi de medalia de bronz, iar vineri a ratat o a treia calificare într-un ultim act, la 50 m liber. Înotătorul în vârstă de doar 16 ani s-a arătat optimist și spune că el și antrenorii săi au planuri mărețe și vor să revoluționeze înotul.

David Popovici (16 ani) a fost la două sutimi de un bronz olimpic la Tokyo 2020

„Rămân cu extrem de multă experienţă şi cu probabil cel mai frumos concurs la care am fost până acum. Aştept cu nerăbdare şi următoarele Jocuri, dar nu numai. Mai am Mondiale, Europene, tot felul de concursuri internaţionale, la noi în ţară. Dar am mai spus-o, avem planuri măreţe eu şi cu antrenorii mei. În principiu şi în mare vrem să reuşim să revoluţionăm înotul şi aici mă opresc. Pentru că după vorbe, trebuie să şi demonstrez. Am spus asta şi îmi place să spun, avem timp, răbdare şi pasiune. Le avem pe toate trei şi doar de astea avem nevoie”, a declarat David Popovici după seriile de 50 m liber, care s-au desfășurat vineri seara la Aquatics Centre din Tokyo, transmite Agerpres.

Sportivul lui CSA Steaua spune că la 50 m liber e un alt stil de înot, dar că se va îmbunătăți și la acest capitol.

„La 50 m liber e puţin diferit. E alt stil de înot. Trebuie să te antrenezi pe alte chestii, trebuie să fii mai bun la alte chestii. Momentan sunt mai bun la înotul puţin mai lung şi puţin mai de anduranţă. Dar o să mă îmbunătăţesc şi la 50 m. Explozia e una dintre calităţile principale pe care trebuie să le ai la 50, dar cel mai important lucru este să reuşeşti să menţii viteza şi în acelaşi timp să ai control asupra ei. Degeaba dai din mâini, ca un câine turbat, dacă nu faci ceva din asta, dacă nu scoţi ceva din asta”, a adăugat David Popovici.

Ultima oră
08:41 - Detaliul din relația Ginei Pistol cu Smiley pe care părinții lor l-au aflat de la televizor: A fost foarte urât
08:34 - Cine este, în realitate, băiatul de la SuperStar (Pro TV), cu chitara cu corzile rupte, care i-a făcut pe jurați să plângă
08:32 - Hamas a divulgat informații personale despre viitorul șef al contraspionajului israelian, demers ilegal în Israel. Palestinienii l-au pus pe R., următorul director Shin Bet, pe „lista celor căutați”
08:03 - Ministrul Agriculturii demisionează. Adrian Oros: Pentru premierul Florin Cîțu, agricultura și industria alimentară nu au fost niciodată priorități / Nu există suficientă determinare pentru eradicarea pieței negre
08:00 - Noua conducere a Partidului Național Liberal se reunește, astăzi, în prima ședință a Biroului Executiv. Ar urma să fie discutată șefia Camerei Deputaților (VIDEO)
07:46 - Curtea Constituțională anunță astăzi dacă moțiunea de cenzură a USR și AUR poate ajunge sau nu la vot în Parlament (VIDEO)
07:24 - Începe vaccinarea cu a treia doză anti-COVID. Se vor administra doar seruri pe bază de ARN Mesager
23:56 - Dezastru la Dinamo. „Câinii”, umiliți cu 5-0 de CS U Craiova
23:55 - Nicuşor Dan: Nu există un singur indicator unde Bucureştiul să fie mai rău decât în administraţia Gabrielei Firea / Noua Comisie de Urbanism, alcătuită din profesionişti, oameni care nu au făcut porcării (VIDEO)
23:49 - ANCOM: Tarifele orientative pentru accesul la stâlpii operatorilor de rețea, în consultare publică