David Popovici intră în istorie la doar 17 ani. A reușit la Campionatul Mondial o performanță care nu a mai fost atinsă de 49 de ani (VIDEO)

David Popovici intră în istorie la doar 17 ani. A reușit la Campionatul Mondial o performanță care nu a mai fost atinsă de 49 de ani (VIDEO)
David Popovici a obținut aurul la probele 100 m și 200 m liber la Campionatul Mondial de Natație. O performanță care nu a mai fost atinsă din 1973. Foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

La doar 17 ani, David Popovici a intrat în istoria natației după ce a reușit să obțină două medalii de aur, la 200 metri liber și 100 metri liber, la aceeași ediție de campionat mondial. E o performanță care nu a mai fost atinsă din 1973.

Ce înseamnă performanța lui Popovici la Mondialele de Natație

Luni, Popovici a câștigat aurul la 200 de metri liber, devenind primul bărbat din istoria României care obține această performanță la o astfel de competiție. România mai avea până acum două medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001).

Miercuri, tânărul a ieșit pe primul loc și la 100 de metri liber. La prima probă el a scos un timp de 1,43:21, iar la a doua de 47.58.

A devenit astfel al doilea înotător campion la aceste două probe în cadrul aceleiași ediții de campionat mondial.

Singurul care mai reușise această performanță până la Popovici a fost americanul Jim Montgomery, în 1973, la prima ediție a CM, desfășurată la Belgrad, informează GSP.

Totul, în condițiile în care Popovici (17 ani) e debutant la Mondialele de seniori.

Ce spune David Popovici despre recordurile mondiale

„Să bat recorduri mondiale la juniori înseamnă o continuitate plăcută și îmi dă speranță că voi ajunge și la recorduri mondiale adevărate de seniori, sau supreme, nu adevărate.

Nu știu cât mai durează, dar știu că am tot timpul din lume, nu ne grăbim nicăieri , o să avem momentele noastre bune așa cum vor fi și altele mai rele, e un sport și se întâmplă lucrurile astea și sunt pregătit pentru ce-mi rezervă viitorul.

M-a întrebat antrenorul după cursă dacă simțeam că sunt atât de rapid, dar nu a fost așa, nu mi-am dat seama, dar revin și spun că nu e ceva rău, am voie să mă surprind și pe mine”, afirmase David Popovici, potrivit GSP.

Urmăriți B1TV.ro și pe