David Popovici, prima reacție după ce a câștigat aurul la Mondialele de Natație: „Încă mai am foame pentru performanță”

David Popovici, prima reacție după ce a câștigat aurul la Mondialele de Natație: „Încă mai am foame pentru performanță”
Foto: Hepta - Zuma Press / Mathias Bergeld

Chiar de la prima sa participare la o ediţie de Campionat Mondial de înot pentru seniori, David Popovici, la doar 17 ani, a reușit să obțină aurul la proba de 200 m liber. Nu a făcut-o oricum, ci într-un timp de 1,43:21 secunde, un nou record mondial al juniorilor. Și nu se oprește aici. Sportivul vrea o medalie și în proba de 100 m liber.

Popovici, reacție după ce a obținut aurul la Mondialele de Natație

„Sunt absolut obosit. Piscina e foarte rapidă. M-a ajutat faptul că oamenii pe care îi iubesc m-au privit și cei de acasă au crezut în mine. Oamenii de acasă au crezut în mine! Medalia este pentru ei.

Acum voi merge să mă refac și voi fi gata pentru proba de 100 de metri. Treaba nu e terminată, încă mai am foame pentru performanță”, a spus David Popovici, după finala de la 200 m liber, potrivit HotNews.

Popovici, campion mondial în proba de 200 de metri liber

Luni seară, David Popovici a devenit campion mondial în proba de 200 de metri liber a Campionatelor Mondiale de natație în bazin lung.

El e primul bărbat din istoria României care ia aurul la o astfel de competiție.

Țara noastră mai avea două medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001).

Urmăriți B1TV.ro și pe