De ce a lipsit fiul lui Nicolae Ceaușescu de la inaugurarea noului Stadion Steaua

De ce a lipsit fiul lui Nicolae Ceaușescu de la inaugurarea noului Stadion Steaua
Valentin Ceaușescu

Miercuri, 7 iulie, a fost mare sărbătoare în Ghencea. CSA Steaua București, echipa Armatei, a inaugurat noul stadion. Oficialii clubului au legat evenimentul de aniversarea a 35 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni. Marius Lăcătuș și Ladislau Boloni s-au numărat printre figurile marcante din istoria clubului, care au fost prezente, iar printre absenți, Valentin Ceaușescu, fiul dictatorului Nicolae Ceaușescu.

Valentin, fiul cel mare al familiei Ceaușescu, a contribuit din plin la formarea generației care a cucerit la Sevilla competiția supremă intercluburi de pe continentul european. El a condus Steaua din umbră o bună perioadă de timp, dar nu s-a prezentat la evenimentul de pe stadionul din Ghencea.

Motivul absenței lui Valentin Ceaușescu, dezvăluit de către Ladislau Boloni

Ladislau Boloni s-a întâlnit cu Valentin Ceaușescu chiar în ziua evenimentului. Fiul cuplului Nicoale – Elena Ceaușescu a dezvăluit motivul pentru care nu a luat parte la inaugurarea arenei.

„A avut nişte probleme mai speciale. Eu am vorbit cu el, astăzi (n.r. miercuri) am stat mult timp împreună, ne-am plimbat.

Oricum, cel mai important este că, cu sufletul, a fost cu noi şi ne-a transmis un cântec de Celentano, cred, că nu are sufieciente braţe ca să ne îmbrăţişeze pe toţi. E fantastic! V-am spus că este un om excepţional”, a declarat Loţi Boloni.

Printre absențele notabile de la evenimentul de pe Stadionul Steaua s-a numărat și Emerich Enei. Inaugurarea arenei a fost coordonată de către George Ogăraru. Steaua a bătut cu 6-0 OFK Belgrad, din liga a 3-a din Serbia.

În vârstă de 73 de ani, Valentin Ceuşescu a lucrat la Institutul de Fizică Atomică. Spre deosebire de Nicu Ceaușescu, acesta a dus o viață mai discretă, mai ales după evenimentele din 1989.