DECIZIE RADICALĂ la CM 2018: Ce sancţiuni ar urma să primească jucătorii elveţieni Xhaka şi Shaqiri, după controversatul gest din partida cu Serbia (VIDEO)

DECIZIE RADICALĂ la CM 2018: Ce sancţiuni ar urma să primească jucătorii elveţieni  Xhaka şi Shaqiri, după controversatul gest din partida cu Serbia (VIDEO)

Cele două staruri ale naționalei Elveției de fotbal, Granit Xhaka și Xherdan Shaqiri, ar putea rata ultimul meci din grupe al echipei lor la Campionatul Mondial din Rusia, în care se va decide calificarea în optimi.

FIFA a deschis, sâmbătă, o procedură disciplinară ce-i vizează pe cei doi jucători, după controversatele gesturi făcute în partida în meciul câştigat în faţa Serbiei, scor 2-1.

Granit Xhaka, născut în Elveţia, într-o familie din Kosovo, şi Xherdan Shaqiri, născut în Kosovo au sărbătorit golurile marcate printr-un gest pro-albanez. Ei s-au bucurat imitând cu mâinile vulturul cu două capete de pe stema Albaniei. Serbia nu recunoaşte independenţa Kosovo, ceea ce conferă acestor gesturi o latură politică.

Gol Xhaka

Forul internaţional aşteaptă acum explicaţii de la fotbaliştii elveţieni.
Potrivit BBC, cei doi ar putea fi suspendați pentru două etape, urmând să primească și o amendă de 5.000 de franci elvețieni, pentru încălcarea articolului 54 din codul disciplinar al FIFA.

Goluri Xhaka şi Shaqiri

FIFA a lansat, de asemenea, o investigaţie asupra selecţionerului Serbiei, Mladen Krstajic şi aşteaptă lămuriri pentru comentariile sale de după meci la adresa arbitrului german Felix Brych, acuzat că nu a consultat sistemul VAR la o fază în careu în care Aleksandar Mitrovic a fost busculat.
”L-aş trimite la Haga. Ar putea să-l pună sub acuzare, pentru ce ne-a făcut nouă”, a declarat Krstajic, referindu-se la tribunalul pentru crimele de război din ex-Iugoaslavia, potrivit Agerpres.

Federaţia sârbă riscă de asemenea o sancţiune pentru violenţele fanilor său din tribune şi pentru un banner cu mesaj jignitor şi politic afişat de suporteri.

În meciul din grupa E, Serbia a condus prin golul marcat de Aleksandar Mitrovic (5), dar Elveţia a revenit după pauză, punctând prin Granit Xhaka (52) şi Xherdan Shaqiri (90), iar acum este favorită la calificarea în optimi alături de Brazilia.