Declin puternic în topul WTA pentru Simona Halep, după eliminarea de la Australian Open 2022. Și Sorana Cîrstea ar putea să o depășească

Declin puternic în topul WTA pentru Simona Halep, după eliminarea de la Australian Open 2022. Și Sorana Cîrstea ar putea să o depășească

Simona Halep a fost eliminată de Alize Cornet în optimile Australian Open 2022, un rezultat nefericit care consemnează un declin puternic în topul mondial al jucătoarelor din circuitul WTA.

Fostul lider mondial a pierdut cu 4-6, 6-3, 4-6 în fața jucătoarei din Franța, care a izbucnit în lacrimi după acest succes, cel mai important din carieră. Astfel, Cornet și-a asigurat un cec în valoare de 538.000 de dolari australieni și 430 de puncte WTA. De partea cealaltă, Simona Halep va primi 328.000 de dolari australieni și 240 de puncte WTA.

Din nefericire pentru sportiva din Constanța, eliminarea de la Australian Open înseamnă o coborâre în clasamentul mondial, de pe 15, până pe 23.

Simona Halep ar putea fi depășită de către Sorana Cîrstea în clasamentul WTA

La Australian Open 2022, Simona Halep a consemnat a patra înfrângere în întâlnirile directe cu Cornet. Fostul lider mondial a reușit doar o victorie în fața jucătoarei din Franța.

Halep ar putea coborî și mai jos în clasamentul WTA dacă Madison Keys, locul 35 mondial ar ajunge în finală sau va câștiga competiția; dacă Alize Cornet, în prezent locul 37 mondial va ajunge în ultimul act al competiției sau va cuceri marele trofeu, dacă Sorana Cîrstea, 31 WTA, va ajunge în semifinală sau Kaia Kanepi, locul 92 mondial, va câștiga Australian Open.

La finalul anului trecut, Simona Halep a declarat că și-a propus să revină în top 10 mondial.

Urmăriți B1TV.ro și pe