Derută la TAS, în urma cazului de dopaj al Simonei Halep: „Tăcerea ei mă miră!” Dezvăluri din tribunal ale arbitrului român

Derută la TAS, în urma cazului de dopaj al Simonei Halep: „Tăcerea ei mă miră!” Dezvăluri din tribunal ale arbitrului român
Wimbledon 2022. Foto: Abaca Press / Dubreuil Corinne/ABACA

Cristian Jura recunoaște că este surprins de strategia adoptată de Simona Halep după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat. Arbitru în cadrul Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv (TAS), românul face, pentru Playtech Știri, o comparație între cazul Mariei Sharapova și cel al contănțencei.

Derută la TAS, în urma cazului de dopaj al Simonei Halep

Simona Halep a început „meciul carierei” la finalul lunii octombrie. Atunci, românca a anunțat că a fost depistată pozitiv la US Open. Substanța, roxadustat, i-ar putea aduce patru ani de suspendare, ceea ce ar însemna finalul carierei.

Între timp, Halep a fost învinuită oficial și a avut la dispoziție 20 de zile fie pentru a-și dovedi nevinovăția, fie pentru a recunoaște vina.

Totuși, deși luna noiembrie tocmai s-a încheiat, fostul număr 1 mondial nu a oferit nicio reacție publică despre ce va urma în proces. Tăcerea în care s-a învăluit provoacă rumoare și la TAS.

Cristian Jura spune, într-o reacție în exclusivitate pentru Playtech Știri că este surprins de calea pe care a urmat-o Halep. Face și o comparație cu Maria Șarapova, deși admite că cele două cazuri sunt diferite.

„Din informațiile mele, nu există niciun fel de indiciu pe această temă la TAS. De altfel, tribunalul a anunțat acum aproape o lună că Simona Halep nu a făcut niciun demers legal către această instituție juridică.

Nu știu să se fi schimbat nimic de atunci încoace. Dar cred că cele 20 de zile pe care Halep le avea la dispoziție pentru a contesta suspendarea sa prin intermediul agenției Sport Resolutions au trecut!”, a spus arbitrul Cristian Jura, în exclusivitate pentru Playtech știri.

Comparație între Maria Sharapova și Simona Halep

Un caz asemănător cu cel al Simonei a fost cazul de dopaj al fostei mari rivale, Maria Șarapova. Rusoaica a fost depistată în 2016 cu meldonium, dar a susținut tot timpul că a folosit substanța din copilărie, atunci când nu era pe lista interzisă.

Spre deosebire de Masha, Simona Halep a preferat cartea tăcerii, spre mirarea arbitrului român din Tribunalul de la Lausanne, din Elveția.

„Cel mai probabil, Simona Halep a ales o strategie mai puțin transparentă. Poate la sugestia celor apropiați, poate sub influența echipei de avocați pe care și-a ales-o.

Există și o asemenea procedură, prin care ceri forului respectiv ca situația să-ți fie analizată fără a da publicității niciun fel de amănunte. Dacă s-a ales o asemenea variantă, cei implicați vor decide când anunță rezultatele finale.

Însă strategia în cauză, chiar și una netransparentă, nu înseamnă nimic. Orice sportiv e liber să-și aleagă propria cale de rezolvare a diferendelor de acest tip.

Spre deosebire de Simona Halep, Sharapova a ales atunci să facă cât mai transparent tot procesul. Și a comunicat, pe rețelele sale sociale, aproape fiecare pas.

Însă și cazul rusoaicei a fost diferit de al cel al româncei. Totuși, tăcerea Simonei Halep mă miră un pic!”, a mai spus Cristian Jura pentru Playtech Știri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
14:52 - Theo Rose a povestit despre schimbările prin care trece de când este însărcinată: „Mie îmi place cum arăt gravidă, mai mult față de cum arătam înainte”
14:48 - Situație de groază pe unele străzi din Craiova, după ce Compania de Apă Oltenia „a lucrat” la canalizare: ”Ne ducem la muncă prin curțile vecinilor, cu cizme de cauciuc”
14:42 - Petre Daea, despre focarul de gripă aviară de la Codlea: ANSVSA a încercuit zona și l-a izolat. Nu sunt probleme pe piață. Există o presiune virală foarte puternică (VIDEO)
14:36 - Un fotbalist român din Italia a fost condamnat la șase ani de închisoare pentru viol
14:22 - Ungaria, cea mai coruptă țară din UE. Ce loc ocupă România
14:18 - Marius Elisei, replică acidă după separarea de Oana Roman: „Lasă-mă așa cum sunt eu, gras, slab, înalt, prost, deștept”
14:11 - Victor Pițurcă, așteptat la DNA de Marian Ceaușescu. Fostul selecționer, după rafala de jigniri primite din partea protestatarului: „Dacă te dai cu ruj, vorbim!” (FOTO)
13:56 - 19 români, inclusiv copii mici, au ocupat un hotel dezafectat din Roma. Primarul orașului: „Stau fără lumină și fără încălzire, nu îi vom lăsa singuri“
13:54 - Sezonul de iarnă a debutat „în forţă”, cu un număr îngrijorător de mare de accidente montane. Sfaturi vitale date de către salvamontiști
13:53 - A fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul copiilor care au murit în incendiul dintr-o locuință din București