Efectele ”grevei” de la Dinamo: Mai mulți jucători vor fi dați afară

Efectele ”grevei” de la Dinamo: Mai mulți jucători vor fi dați afară
Foto: Dinamo Bucuresti / Facebook

Vlad Iacob, administratorul special al clubului Dinamo, a anunțat că în următoarele zile se vor rezilia pe cale amiabilă contractele cu unii dintre fotbalişti.

Potrivit Fanatik, Ștefan Fara și Vasile Buhăescu și-au reziliat deja contractele și ar mai urma să o facă și Alin Dudea, Marius Tomozei și Bogdan Gavrilă.

Echipa se confruntă cu grave probleme financiare, societatea care administrează clubul fiind în stare de reorganizare judiciară. Numirea lui Iacob în această funcție, într-un moment atât de dificil pentru club, a fost, însă, criticată, el fiind văzut ca un tânăr fără experiență managerială.

Vlad Iacob a anunțat că Dinamo se va despărți de mai mulți jucători

„Jucătorilor li s-a explicat momentul dificil în care ne aflăm şi li s-a spus ca vom achita o parte considerabilă din drepturile salariale restante în această săptămână. Această plată a fost efectuată chiar în cursul zilei de luni. (…)
Din cauza dificultăţilor financiare ale clubului, suntem nevoiţi să ajungem la o înţelegere cu o parte din componenţii lotului şi să încetăm în mod amiabil relaţiile contractuale cu aceştia”a transmis Vlad Iacob, într-un comunicat publicat pe pagina de Facebook a clubului.

El a ținut să dezmintă faptul că jucătorii respectivi ar fi fost iniţiatori ai refuzului primei echipe de a participa la antrenamentul de luni dimineață: „Decizia de a nu participa la antrenamentul respectiv a fost una colectivă, iar acea situaţie s-a rezolvat în cursul aceleiaşi zile”.

Vlad Iacob a mai transmis că Dinamo are nevoie de linişte şi unitate, iar el, din funcția de administrator special, va face tot ce ține de el în acest sens.

Amintim că, miercuri, antrenorul Ovidiu Burcă a criticat decizia jucătorilor săi de a intra în grevă din pricina restanțelor salariale, acuzându-i de lipsă de loialitate. Atitudinea antrenorului a fost lăudată de administratorul special: „Susținem total poziția antrenorului principal, Ovidiu Burcă și îi mulțumim încă o dată pentru devotamentul demonstrat”.

Dinamo e în pragul falimentului. Numirea lui Vlad Iacob ca administrator special, criticată

Dinamo riscă să ajungă în faliment, în condiţiile în care planul inițial de reorganizare nu mai este fezabil, iar un al doilea plan depus la tribunal a fost respins de judecătorul sindic. Clubul a încercat să obțină în instanță ștergerea unei părți din datorii, dar nu a reușit. Probleme financiare ar putea fi rezolvate în parte, a spus Vlad Iacob, dacă ar veni un investitor, numai că nimeni nu vrea să vină tocmai din cauza acestei datorii.

Numirea lui Vlad Iacob în funcția de administrator special al lui Dinamo a fost criticată, dat fiind că tânărul nu are experiență managerială, dar a fost pus să gestioneze o situație deosebit de dificilă.

„Pentru mine el este doar un puști lipsit de experiență managerială, am aflat și eu de afacerile pe care le-a gestionat pînă acum, iar pe plan sportiv este zero. Pe plan sportiv, chiar că nu îl recomandă nimic pentru funcția pe care o deține acum la un club de talia lui Dinamo. Răzvan Zăvăleanu trebuia să se gândească la un om cu experiență, nu la acest puști. Dar a contat prietenia dintre ei”, a declarat, pentru ProSport, fostul președinte al clubului, Constantin Anghelache.

Vlad Iacob e chiar fiul lui Dorin Iacob, unul dintre cei care, susține Grupul de Investigații Politice, au contribuit la devalizarea Bancorex.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
13:59 - Ce sumă ar putea primi bunicii pentru a avea grijă de nepoți. Votul deputaților ar putea ajuta milioane de români însă este amânat
13:59 - A fost lansată moneda de aur cu tema „150 de ani de la nașterea lui Iuliu Maniu”
13:53 - MAE l-a convocat pe ambasadorul Ungariei după ce un oficial de la Budapesta a spus că România îngrădește arborarea steagului secuiesc / Tomac (PMP): „E o abordare agresivă, provocatoare la adresa României” (VIDEO)
13:37 - Decizie neașteptată în cazul Caracal. Gheorghe Dincă va fi judecat în secret
13:35 - Lege: Cu ce mașini nu vei mai putea circula în România. Mii de români vor fi afectați de decizia Senatului
13:28 - Dosar penal pentru înșelăciune, după avalanșa de la Cabana Capra / Poliţiştii desfăşoară cercetări în vederea identificării şoferilor autovehiculelor care au fost avariate
13:21 - Emilia Șercan: Lucian Bode iar a dat în judecată UBB, dar nu pentru a-i anula verdictul de plagiat. Într-o astfel de situație, ar fi trebuit să arate în instanță că teza sa e una originală, ceea ce e imposibil
13:17 - Reprofilare „Hi-Tech”, la fosta uzină Ford din Rusia: Se transformă în gater și se prelucrează lemn
13:12 - Toni Greblă, după tragediile din Turcia: „Multe clădiri din București sunt cu grad de siguranță scăzut sau foarte scăzut. Ar trebui ca și acest ultim tragic eveniment să ne trezească la realitate”
13:12 - O versiune A.I. a lui Seinfeld care se numește „Nothing, Forever” a avut o săptămână intensă. Fanii au crezut că personajele serialului devin conștiente de sine, apoi a fost interzis pentru transfobie