Emma Răducanu, desemnată sportiva anului în Marea Britanie

Emma Răducanu, desemnată sportiva anului în Marea Britanie
Foto: Facebook @ Transylvania Open

Emma Răducanu a primit titlul de sportiva anului în Regatul Unit. Tenismena a primit distincția în urma parcursului fabulos din anul 2021, când a câștigat turneul de Grand Slam US Open și a devenit, astfel, cea mai bine clasată jucătoare de tenis a Marii Britanii.

În topul întocmit de Asociaţia Jurnaliştilor de Sport, Răducanu este urmată de ciclista Laura Kenny, campioană şi vicecampioană olimpică la Tokyo, în timp ce titlul de cel mai bun sportiv i-a revenitv înotătorului Adam Peaty, dublu campion olimpic în 2021.

Sportiva se pregătește de o vacanță

Emma Răducanu a anunțat că își dorește să meargă într-o vacanță la finalul anului 2021, alături de părinți, pentru a-și recăpăta forțele fizice și mentale.

„Părinții mei mă vor ajuta cu siguranță să fac acest lucru, trebuie să rămân cu picioarele pe pământ. Ei au o influență bună asupra mea. Nu am mai fost în vacanță de 7 ani. Ultima dată a fost un weekend în Elveția, cu părinții mei. Acum vreau să fac ceva asemănător”, a declarat Raducanu, într-un interviu, potrivit TennisUpToDate.

Emma Răducanu este sportiva cu origini românești care a umit întreaga lume

Emma Răducanu, al cărei tată este român, a surprins întreaga lume prin parcursul pe care l-a avut pe tot parcursul anului, dar mai ales în urma titlului obținut la US Open. Venită din calificări și fără a pierde vreun set, tânăra a devenit campioana turneului american de Grand Slam, la doar 18 ani. Mai mult, in urma victoriei, sportiva a reușit să ajungă cea mai bine clasată tenismenă în Regatul Unit prin ocuparea locului 19 în clasamentul WTA.

Răducanu și-a încheiat anul printr-un meci demonstrativ, disputat la Londra, împotriva sportivei din România, Gabriela Ruse, una dintre cele mai bue prietene din circuit.