Emma Răducanu, eliminată de la Australian Open. Britanica părăsește competiția după trei seturi dramatice cu Danka Kovinic

Emma Răducanu, eliminată de la Australian Open. Britanica părăsește competiția după trei seturi dramatice cu Danka Kovinic
La nici 19 ani, Emma Răducanu a cucerit US Open fără să piardă set, fiind prima tenismenă care reușește să câștige un turneu de Grand Slam pe care l-a început din calificări. Foto: Hepta.ro / DPA Images / JAMES GOURLEY

Emma Răducanu a fost învinsă de Danka Kovinic în trei seturi, scor 4-6 / 6-3 / 3-6 după două ore și 36 de minute de joc, și părăsește Australian Open 2022.

Emma Răducanu, eliminată de la Australian Open de Danka Kovinic

Campioana de la US Open, actualmente locul 18 mondial, a avut un start perfect de meci și s-a desprins la 3-0, însă a fost nevoită să ceară rapid un time-out medical din cauza unei răni în palma dreaptă. Britanica a continuat partida, însă a fost chinuită vizibil de această problemă și a mai luat un singur ghem în actul inaugural.

Emma Răducanu a arătat ceva mai bine în setul al doilea, însă continuă să sufere la capitolul consistență. Fluctuațiile din joc și-au spus cuvântul, însă nu decisiv, cu britanica reușind să împingă partida în decisiv.

Deși actul al treilea a fost destul de echilibrat până la un anumit punct, tenismena muntenegreană a avut o prestație mai solidă și și-a păstrat calmul, reușind să închidă partida-maraton după peste două ore și jumătate. A fost primul duel direct dintre ele.

Emma Răducanu venea după victoria cu sportiva americană Sloane Stephens, o umbră a jucătoarei de altădată, pe care a învins-o tot în trei seturi, un autoritar 6-0 / 2-6 / 6-1 în o oră și 46 de minute.

Urmăriți B1TV.ro și pe