Emma Răducanu s-a calificat în sferturile Transylvania Open după o victorie la pas cu Ana Bogdan

Emma Răducanu s-a calificat în sferturile Transylvania Open după o victorie la pas cu Ana Bogdan
Foto: Facebook @ Transylvania Open

Emma Răducanu a învins-o pe Ana Bogdan, joi, la Cluj-Napoca, și s-a calificat în sferturile Transylvania Open. Britanica s-a impus în două seturi, scor 6-3 / 6-4 în o oră și 31 de minute, iar în faza următoare o va înfrunta pe tenismena ucraineană Marta Kostyuk.

Emma Răducanu, calificată în sferturile Transylvania Open după o victorie cu Ana Bogdan

Emma Răducanu (23 WTA, aproape 19 ani) pornea cu prima șansă în duelul cu Ana Bogdan (106 WTA, aproape 29 de ani) și s-a desprins rapid la trei ghemuri diferență și avea să închidă primul set în 40 de minute. Românca a arătat ceva mai bine în actul secund și părea că poate să întindă partida, însă tot britanica a fost mai precisă în execuții și a ieșit învingătoare.

Emma venea după succesul cu Polona Hercog (124 WTA, 30 de ani), un meci în care adversara a chinuit-o timp de două seturi, dar nu a reușit să îi mai pună niciun fel de problemă în decisiv, unde britanica de origine româno-chineză a făcut o adevărată demonstrație de forță, iar la final a ținut să vorbească în limba română.

Pentru Emma urmează partida cu Mara Kostyuk (55 WTA, 19 ani), o altă tenismenă din noul val. Duelul este programat să se desfășoare vineri, însă ora încă nu a fost anunțată.