EXCLUSIV // Dănuț Lupu, ironic cu noii investitori de la Dinamo București: „Nu cred că s-au gândit la capacitatea stadionului”

EXCLUSIV // Dănuț Lupu, ironic cu noii investitori de la Dinamo București: „Nu cred că s-au gândit la capacitatea stadionului

Dănuț Lupu este sceptic cu privire la noua conducere de la Dinamo București. Fostul jucător al lui Dinamo București și al naționalei României crede că varianta Pablo Cortacero este o altă soluție low cost pentru gruparea din Ștefan cel Mare.

Politica investițiilor minime în jucători și lipsa intenției de a juca pe Arena Națională, coroborată cu absența transparenței, au întărit suspiciunile lui Dănuț Lupu.

„Poate că i-a încântat Stadionul Arcul de Triumf pentru că au înțeles că vor plăti 5.000, nu 15.000 când se plătește pe Arena Națională. Nu cred că s-au gândit la capacitatea stadionului. Acum, să mă scuzați că vă spun… Și de câte ori a jucat Dinamo cu Voluntari sau cu alte echipe mici, spectatori tot n-au venit. Până la urmă, trebuie să ai ce să vezi. La derby-uri, jos pălăria în fața lor!

Dinamo aduce numai jucători liberi de contract. De 7 ani, Dinamo nu a cumpărat jucători. Iar pe cei pe care i-a avut, i-a lăsat să plece pe 3 bani. Cu politica pe care au avut-o și o au, nu cred că vor reuși să facă mare lucru. Există și jucători liberi de contract pe care poți să-i aduci, dar trebuie să-i cauți și vor 20.000-25.000 de euro pe lună, nu 1.500 – 2.000″, a declarat Dănuț Lupu pentru B1.ro.

Fostul mare fotbalist crede că la Dinamo este nevoie de investiții semnificative. De asemenea, nu este de acord cu mentalitatea neaoșă, potrivit căreia „un salariu mare pentru un jucător străin înseamnă că rupi vestiarul”.

„Dacă jucătorul face acei bani și-i merită, de ce trebuie să se supere vestiarul?! Să joace și ei, să crească ca valoare și să merite 30.000 de euro pe lună, nu 3 lei”, a mai precizat Dănuț Lupu pentru B1.ro.

Dănuț Lupu: Gigi Mulțescu, cea mai bună variantă pentru banca lui Dinamo

Dănuț Lupu nu crede nici că varianta Cosmin Contra este cea mai inspirată pentru banca lui Dinamo, în condițiile în care Mulțescu abia a semnat angajamentul.

„Eu nu pot să concep că după ce cumperi un club, te rogi de un antrenor să semneze pe un an de zile (n.r. – Gigi Mulțescu), iar după o etapă să spui că-l schimbi.

Eu cred că singurul antrenor care ar putea cel puțin 6 luni, un an de zile să facă ceva, este Mulțescu. Nu văd spaniolii să aducă jucători. Spui că tu cumperi un club, dar nu ești în stare să plătești 15.000 de euro pentru a juca pe National Arena”, a punctat fostul internațional pentru B1.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe