FRF și LPF s-au înțeles! Când va fi implementat sistemul VAR în fotbalul românesc

FRF și LPF s-au înțeles! Când va fi implementat sistemul VAR în fotbalul românesc

În fotbalul românesc va fi implementat, în sfârșit, arbitrajul video (VAR). În cele din urmă, FRF și LPF și-au dat mâna. Răzvan Burleanu, președintele FRF, a făcut anunțul.

Primii pași pentru implementarea sistemului VAR vor fi făcuți în luna aprilie, dacă LPF găsește 250.000 de euro, jumătate din costul total al primului an. Restul sumei va fi acoperită de FRF. După ce va fi semnat contractul, va dura 8 luni de zile până la primul meci cu VAR în fotbalul românesc.

„Săptămâna trecută a avut loc o întâlnire între FRF, LPF și deținătorul drepturilor TV. Ieri, la o nouă ședință, au participat și reprezentanți ai cluburilor din Liga 1. Toți ne dorim să implementăm VAR-ul cât mai repede posibil. Ne-am asumat că proiectul trebuie susținut printr-un efort comun.

Răzvan Burleanu: Cluburile nu vor plăti pentru VAR

Costurile totale se ridică la 500.000 de euro în primul, 100.000 de euro în al doilea an, iar în al treilea 150.000 de euro. O altă concluzie este că se va cunoaște autoritatea CCA în managementul implementării VAR. Nu se va apela la drepturile financiare ale cluburilor. Nu se vor percepe taxe suplimentare în primul an. Ele au spus că sunt de acord ca o parte din cotizație să meargă spre acest proiect.

Alt aspect discutat face referire la faptul ca acest proiect să beneficieze de cea mai înaltă transparență financiară. Dacă la finalul lunii aprilie LPF va identifica cei 250.000 de euro necesari pentru cofinanțare, FRF îi are deja la dispoziție, vom semna acest contract și de acolo să curgă termenul de care avem nevoie pentru primele meciuri”, a declarat Răzvan Burleanu, într-o conferință de presă.

Urmăriți B1TV.ro și pe